Mia i Nika Matić

Sinoć predstavljena kolekcija H&M i Mugler, najiščekivanija modna suradnja sezone!

Prostrana i pomalo mračna, lišena suvišne scenografije, sinoć je dvorana multimedijalnog zagrebačkog centra Hala postala pozornicom za predstavljanje najiščekivanije kolekcije sezone – one nastale u kolaboraciji švedskog high street brenda H&M i kultne francuske kuće Mugler.

Anamaria Raič, Karla Zelić, Dora Predojević i Luciano Plazibat

Dizajnerska suradnja, koja je izazvala nezapamćeni interes publike već nakon prvih medijskih napisa, prezentirana je u poznatoj Muglerovoj maniri, s pregršt dobre, zarazne energije, glamura, seksepila, teatralnosti i s neizbježnim prstohvatom drame.

S obzirom na to da je moda Manfreda Thierryja Muglera oduvijek bila provokativna, hiperženstvena, izražajna i glasna, fokus prezentacije bio je na kreacijama koje je za H&M dizajnirao kreativni direktor francuske kuće, Casey Cadwallader.

Dora Predojević

Njegovu modnu viziju svojim su istančanim stilovima i karizmom sjajno utjelovili naši poznati influenceri Karla Zelić, Sonja KovačAnamaria Raič, Dora Predojević, Gina Victoria Damjanović, Paula Sikirić i Luciano Plazibat pokazujući kako duh obožavanog francuskog dizajnera, kroz suradnju s H&M-om, i dalje živi u različitim stilskim senzibilitetima, te pristaje različitim karakterima dajući im prostora za istraživanje vlastitih modnih identiteta i pomicanje granica. Na predstavljanju su se okupila mnogo poznata lica, a za dobru atmosferu i širenje pozitivnih vibracija pobrinula se talentirana mlada DJ-ica Elena Mikac.

Mugler H&M kolekcija uključuje mušku i žensku odjevnu liniju, kao i modne dodatke, a svaki od komada odražava nepokolebljivu životnu energiju i duh slavnog francuskog dizajnera poznatog po tome da je uvijek vješto kršio pravila i pomicao granice, slavio ženstvenost i zagovarao slobodnu izražavanja.

U kolekciji se tako nalaze brojni komadi inspirirani bogatom Muglerovom arhivom, posebice njegovim najvećim hitovima koji su obilježili osamdesete i devedesete godine, kao što su kultne bodycon haljine i pripijeni catsuit sa seksepilnim prorezima u ženskoj liniji te dramatični kožnati komadi i blejzeri oštrih rezova u muškoj.

Također, tu je i mnogo trapera, kože i odvažnih modnih dodataka kao i prepoznatljivih elemenata poput korzeta i naglašenih ramena, te kombinacije strogih krojeva i fluidnih linija.

Paula Sikirić

Kolekcija nudi i niz rodno fluidnih dodataka uključujući prozirne rukavice i tajice, torbe i šalove, a u sklopu nakita tu su srebrni i zlatni lančići za tijelo, te naušnice i ogrlice u različitim proporcijama i oblicima, od suza do kultne Muglerove zvijezde.

Kolekcija Mugler H&M u prodaji će se naći od 11. svibnja u H&M trgovini u zagrebačkom Centru Cvjetni te na hm.com. U nastavku pogledajte tko se sve pojavio na zagrebačkom predstavljanju kolekcije.

Martina Boss, Anja Dujaković i Klaudija Kelemović
Marko Bošnjak
Anamaria Raič
Yung Bude s pratnjom
Tea Dujmić
Senja Vild
Nikola Beban
Rok Juričić
Polina Meixner, Domia, Lada Kudeci
Pavla Predović
Nika Matić
Nambi Kezić
Nabilah Harron
Mia Matić
Marko Kotur
Marko Dukić
Marcela Vrček
Karla Zelić
Ivana Pirizović
Bruna Munjaković
Valentina Walme
Sonja Kovač
Martina Matušin i Nenad Korkut
Marco Cuccurin
Ivana Pavić i Maja Miletić
Iva Lorens
Grigor Baždar i Janko Janić
Gina Victoria Damjanović
Dora Rešetar i Miach
Dajana Pajkić
Ante Burazin
Rafaela Seba
Nika Pavičić
Nela Đinđić
Mateja Sučević
Marko Vuletić
Luka Mamić
Lu Jakelić
Lana Puljić
Klaudija Kelemović
Korana Marović
Karla Horvat
Ivana Vukušić
Iva Šarić
Deniss Grgic
Damir Begović
Antonio Knežević
Ana Tevšić Nauković
Saša Joka
Petar Trbović
Nina Mia Čikeš
Nika Turković
Lana Klingor Mihić
Domagoj Štimac
Borna Kotromanić
Boris Banović
Andrea Trgovčević
Ana Maria Ricov
Ana Maras Harmander
Luciano Plazibat
Luciano Plazibat, Karla Zelić, Anamaria Raič

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: John Pavlish i 925 Studio

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0