Sezona blagdanskih slastica je otvorena – stigao je Boogie Panettone!
Božićni blagdani ne bi bili isti bez sad već svima poznatog Boogie Panettonea! Ova ručno rađena slastica talijanskog porijekla u posljednjih je nekoliko godina postala simbol blagdanskog stola s domaćim potpisom. Iza nje stoji vrijedan tim Boogie Bakery artisanske pekarnice, koji svake zime spaja vrhunske pekarske vještine s tradicionalnim receptom i daškom kreativnosti u izvedbi.

Već su svi navikli da Boogie Panettone u njihove domove donosi sladak blagdanski miris i osjećaj topline. No, ove godine poznati pekarski kreativci svoju su vjernu publiku odlučili iznenaditi posve novim okusima.

Tako će svi oni kojima ove zime u ruke dospije poznata crvena kutija imati priliku isprobati Panettone Tiramisu i Apple Pie. Ljubiteljima talijanske tradicije okus Tiramisu, nastao kao spoj mekog tijesta s kremom od mascarponea i kave, bit će odabir numero uno. A onima koji se nakon komada kolača žele osjećati kao da su pod dekicom uz topli kamin, okus Apple Pie bit će savršen blagdanski odabir. S druge strane, oni koji nisu skloni eksperimentiranju i dalje će moći uživati u već poznatim prošlogodišnjim okusima čokolade, kandiranog voća, bajadere, mandarine i bijele čokolade, te pistacije i limuna.

Kako bi najpoznatiji hrvatski Panettone bio i najkvalitetniji, Boogie Bakery sve radi po najvišim pekarskim standardima. Zato njihov Panettone nastaje kroz višednevni proces koji spaja staru talijansku tehniku i suvremenu tehnologiju. Sve počinje s prirodnim kvascem, koji se pažljivo njeguje i aktivira nekoliko dana prije miješanja. Zatim slijedi prva fermentacija, dodavanje maslaca, jaja, šećera i pažljivo biranih dodataka, ovisno o okusu, te ponovno, dugo i kontrolirano dizanje tijesta.

Nakon pečenja, svaki se Panettone hladi okrenut naopako kako bi zadržao svoj volumen i mekoću, a zatim se pakira ručno, spreman da postane središte svakog blagdanskog stola. U procesu se koriste mikrosilosi i automatizirani fermentori razvijeni unutar Boogie Technology, sestrinske Boogie firme, a svaka faza procesa pomno se nadzire. Cilj takve tehnologije nije samo stvoriti savršen okus, već i održati onaj “živi” karakter rupičaste i elastične strukture tijesta.

Panettone je mnogo više od kolača – on je simbol Božića s tradicijom koja seže još u 15. stoljeće. Nastao je u okolici Milana kao “veliki slatki kruh” koji se pekao samo jednom godišnje, za najvažniji obiteljski blagdan, a tijekom stoljeća postao je sinonim za talijanski Božić. Danas, zahvaljujući Boogie Bakeryju, ima i svoj poznati identitet upakiran u crvenu kutiju i servira se na blagdanske stolove u cijeloj Hrvatskoj.

Ova fina slastica dostupna je na Boogie Bakery webshopu i BoogieLab showroomu u Zagrebu te partnerskim trgovinama.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Karlo Jelić
