Serija Ted Lasso naš je izbor za borbu protiv siječanjskog bluesa!

Siječanjska melankolija dobro nam je poznata, a zatvorena kina, teretane, restorani i kafići ne doprinose boljem rasploženju. No, to nas je potaknulo da zabavu pronađemo i u toplini svog doma i to kroz različite vrste umjetnosti. Ako vam glazba i knjige nisu dovoljni za podizanje raspoloženja, sigurni smo da će vas humoristična serija obradovati. Naš izbor je serija “Ted Lasso”, koju smo pogledali cijelu u jednom dahu, a smatramo da je nezasluženo prošla “ispod radara”.

Serija “Ted Lasso” naziv je dobila po glavnom liku kojeg tumači sjajni Jason Sudeikis, a koji je utjelovio trenera američkog nogometa pozvanog u London da postane menadžer nogometnog kluba Richmond. Klub je nakon bolne rastave pripao Rebecci Welton, u čijoj se ulozi nalazi Hannah Waddingham, koja pošto poto želi Lassa za trenera osrednje uspješnog tima. Jedini je problem što Lasso i njegov kolega trener, ne znaju baš ništa o nogometu.

Lasso je pametan, beskrajno optimističan i pozitivan, dobar i pristojan te vjeruje kako je najvažnije dati sve od sebe, a ne nužno pobijediti. Ekipa na koju nailazi i koju bi trebao trenirati skupina je svakakvih likova, od potpunog egocentrika Jamieja Tartta (Phil Dunster), mrzovoljnog i nabrušenog Roya Kenta (Brett Goldstein), plahog i nesigurnog Sama Obisanyje (Toheeb Jimoh) te blesavih i neuštimanih igrača. Ono što je sigurno je da u ekipi nema nimalo složnosti ni timskog duha, a samim time izostaju i rezultati.

Lasso je dočekan na nož, kako od medija, tako i od igrača i navijača. Nitko ne vjeruje u njegov uspjeh, a kako on pobjedu ne smatra presudnom, novinari su uzimaju potpuno pravo na to.

Lasso je toliko optimističan i pozitivan lik da je zaista teško ga usporediti s likovima koje smo do sad gledali u serijama. Njegov optimizam je zarazan i nimalo naporan, a iz epizode u epizodu samo se povećava. Također, ostali su likovi su odlično izgrađeni pa je njihova preobrazba suptilna, ali vidna i uvjerljiva. Sporedni likovi su jednako važni kao i glavni protagonist, a cijelu seriju “drži” doza engleskog humora isprepletena s onim što doživljavamo kao tipično “američko ponašanje”.

Naravno, možete predvidjeti određene komponente koje serija sportske tematike mora zadovoljiti – velike utakmice, važni razgovori i prepucavanja u svlačionici, putovanje na gostujuću utakmicu, ljubavne veze te sebičnost igrača, ali ono što nije predvidljivo je odlučnost i ustrajanost serije da vam izmami osmjeh na lice, sjajnom glumom, dijalozima i brojnim referencama na pop kulturu.

 

Serija koju su kreirali Bill Lawrence, Jason Sudeikis, Joe Kelly i Brendan Hunt temelji se na istoimenom liku kojeg je Sudeikis prvi put prikazao u nizu promocija za izvještavanje na NBC Sports programu o Premier ligi. Ako vam se na prvu ne čini da bi gledali seriju koja ima veze s nogometom – vjerujte nam na riječ, nećete se razočarati.

Serija “Ted Lasso” puna je humora i topline, a odlična je za gledanje s boljom polovicom! Svih deset epizoda prve sezone dostupno je na Apple TV, a već je počela produkcija i druge sezone koju, prema najavama, možemo očekivati ovoga ljeta. Mi jedva čekamo!

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0