serija četiri vjenčanja i sprovod

Serija Četiri vjenčanja i sprovod odličan je izbor za vikend bingeanje

Serija “Četiri vjenčanja i sprovod” temelji se na istoimenom popularnom britanskom filmu iz 1994. godine. Mindy Kaling, glumica i producentica popularne serije “U uredu”, priči je dodala svoj pečat i američki prizvuk, iako se radnja odvija u Velikoj Britaniji.

Serija je predstavljena 2019. godine putem platforme Hulu te je pravo neotkriveno blago za sve koji je do sada nisu pogledali. Iako je ovo adaptacija romantične komedije koje se svi jako dobro sjećamo, priča koju pratimo se poprilično razlikuje od filma. Kroz seriju ćemo vidjeti četiri vjenčanja i jedan sprovod, no niti na jednom neće biti prisutan Hugh Grant, a i ostali likovi se poprilično razlikuju od originalne priče. Bolje je očekivanja u startu postaviti – ovo je potpuno drugačija priča.

Serija “Četiri vjenčanja i sprovod” prati četvero najboljih prijatelja s koledža koji se ponovno okupljaju na nevjerojatnom vjenčanju u Londonu. Životi američkih prijatelja Maye (Nathalie Emmanuel), Ainsley (Rebecca Rittenhouse), Duffya (John Reynolds) i Craiga (Brandon Mychal Smith) nakon ovog zajedničkog susreta nastavljaju se isprepletati kroz niz zanimljivih odnosa.

serija četiri vjenčanja i sprovod

Serija se u deset nastavaka uglavnom bavi ljubavnim i prijateljskim odnosima, čime jedan ne isključuje drugi. Iako se gotovo svi likovi uspiju međusobno povezati u nekom trenutku, od početka znamo tko je čija srodna duša. Navijamo da im se putevi isprepletu i usprkos svim preprekama napokon budu zajedno.

Radnja serije se većinom odvija u Londonu gdje su nakon studentskih dana svoje živote nastavili Ainsley, Duffy i Craig. Maya, koja je karijeru i ljubavni život gradila “preko bare”, se nakon ljubavnog razočaranja odlučuje na život u Londonu, uz svoje prijatelje. Od prve epizode osjeća neobičnu privlačnost prema zaručniku najbolje prijateljice Ainsley, Kashu.

Njihov prijatelj Duffy još od studentskih dana smatra Mayu svojom srodnom dušom i to joj nikad nije priznao. Uspješni broker Craig teško se veže te doznaje da ima kćer i osjeća se spreman za ozbiljan odnos. Njihovi britanski prijatelji su još zanimljiviji pa tako pratimo zanimljivu vezu između konzervativnog britanskog političara i gay imigranta – i jako navijamo da uspiju – kao i život neobične bogate susjede Gemme (Zoe Boyle), koja ubrzo postaje jedan od najzanimljivijih likova u seriji.

Radnja angažira gledatelja poput kombinacije serije “Prijatelji” i kombinacije dobre stare španjolske sapunice. Uz navedeno, Mindy Kaling odlično kombinira elementa filmova “Zapravo, ljubav” i “Dnevnik Bridget Jones”.

Ono što je odlično kod ove serije je što je istovremeno zabavna, lagana za gledanje, a potiče na razmišljanje o odnosima, kompromisima na koje pristajemo kako bi zadovoljili druge, na puteve koje odabiremo pogrešno te na vjeru u sretan kraj, usprkos svemu.

Toplo preporučujemo da serija “Četiri vjenčanja i sprovod” bude vaš izbor za vikend bingeanje zato što završetak jedne epizode poziva na pokretanje iduće, a dobra vijest je da su sve epizode dostupne na HBO GO streaming servisu.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0