@tamara

Sat koji ćete poželjeti – Audemars Piguet Royal Oak Mini

U svijetu luksuznih satova švicarska kuća Audemars Piguet ime je koje ne treba posebno predstavljati, baš kao ni njihov slavni model Royal Oak, po prvi put predstavljen 1972. godine na Baselworldu. Od tad je krasio zapešća brojnih svjetskih celebritija i upisao se ne samo u povijest brenda, već u povijest luksuznih satova općenito. Uspjeh ovog sata nemjerljiv je s bilo kojim drugim koje je brend predstavio, a sad su odlučili ponovno oživjeti mini verziju tog modela.

@wei001100

Prije nekoliko tjedana predstavljen je Audemars Piguet Royal Oak Mini, malen, ali moćan sat, promjera 23 milimetara u verzijama od 18-karatnog žutog, ružičastoj i bijelog zlata.

Inspiriran bogatom poviješću manufakture minijaturnih satova i satova koji djeluju poput nakita, ovaj trio nudi kreativnu i suvremenu interpretaciju Mini Royal Oak sata promjera 20 milimetara lansiranog 1997. promišljajući proporcije, arhitekturu, dizajn i performanse najmanjeg Royal Oaka ikad napravljenog.

Modeli Royal Oak Mini kombiniraju snažnu geometriju originalnog Royal Oaka kojeg je dizajnirao Gérald Genta 1972. godine, s delikatnošću i profinjenošću finiša Frosted Golda, koji kućištu i narukvici daje snažan sjaj.

Estetika nakita ovih  kreacija nastavlja se na i brojčaniku koji tonom prati narukvicu i kućište te dodatno stavlja naglasak na Frosted Gold. Svjetleći brojčanik nadopunjen je fasetiranim zlatnim oznakama sata koje odgovaraju boji kućišta i ispunjene su luminiscentnim materijalom za optimalnu vidljivost u mraku.

“Ove mini kreacije odaju počast ne samo dugoj tradiciji minijaturnih satova i satova koji djeluju poput nakita ovog brenda, već i ženama koje su ostavile trag u povijesti marke, uključujući Jacqueline Dimier kojoj dugujemo prvi Royal Oak za žene, i Carolinu Bucci, koja je mastermind  Frosted Gold finiša”, izjavila je Ilaria Resta, CEO brenda.

Modele Royal Oak Mini  pokreće kvarcni mehanizam, kalibar 2730, jedan od najboljih u klasi za satove ove veličine. S trajanjem baterije od više od sedam godina, ovaj je mehanizam idealan za suvremeni način života. Uz to, Calibre 2730 opremljen je “prekidačem”: jednostavnim povlačenjem krunice korisnik može privremeno deaktivirati bateriju. U skladu s tradicijom haute horlogerie, ovaj kvarcni mehanizam je završen profinjenim ukrasima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Sudeći po oduševljenju koje je izazvao na društvenim mrežama, sigurni smo da će ovaj ženstveni model pronaći pregršt obožavateljica. Od 19. stoljeća Audemars Piguet je stvorio niz malih satova za žene koji su brendu pružili platformu za pomicanje granica minijaturizacije, postavljanja dragulja i estetske profinjenosti. Od svevremenskih klasika i komada nakita do avangardnih umjetničkih kreacija, ovi satovi odražavaju tehničke i estetske izazove svojih razdoblja, često predviđajući razvoj ukusa i očekivanja svoje ženske klijentele. S ovim su definitivno pogodili!

Cijena Audemars Piguet Royal Oak Mini Frosted Gold u verzijama od 18-karatnog žutog, ružičastog i bijelog zlata iznosi 30 tisuća svičarskih franaka.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Audemars Piguet

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0