Sapori di Spirito Santo, gastronomska destinacija u srcu Rovinja koju ćete željeti posjetiti

Boutique hotel Spirito Santo, jedan od najljepših u Rovinju, predstavlja novootvoreni restoran Sapori di Spirito Santo. Smješten u starom gradu, restoran nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo koje spaja hrvatsku tradiciju s prvoklasnim, autohtonim sastojcima Istre. Svakog jutra, gosti mogu uživati u bogatom doručku, dok jelovnik obuhvaća internacionalna i lokalna jela s naglaskom na svježe, sezonske namirnice. Restoran je otvoren za hotelske i vanjske goste.

Chef Nikola Vučković, rodom iz Bjelovara, vodi kuhinju restorana Sapori di Spirito Santo. Sa 17 godina napustio je Hrvatsku i gradio svoju karijeru u renomiranim europskim hotelima poput Kitzbuhela, St. Moritza i Ville Dubrovnik. Prije dolaska u Sapori, Vučković je radio u hotelu The Ritz-Carlton u Beču, gdje je stekao iskustvo u restoranima koji su među 50 najboljih na svijetu, poput steakhousea Distrikt i talijanskog restorana Pastamara.

Restoran Sapori di Spirito Santo inspiriran je hrvatskom gastronomijom, a svako jelo evocira okuse prošlosti uz inovativne kulinarske tehnike. Posebna pažnja posvećena je lokalnim sastojcima, uključujući deserti pripremljeni od sezonskih namirnica. Restoran podržava lokalnu zajednicu koristeći sastojke lokalnih dobavljača, čime promiče tradiciju i kvalitetu.

Vinska ponuda restorana temelji se na istarskim i hrvatskim vinima, uz pažljivo odabrana vina iz Slovenije. Restoran nudi i vrhunska žestoka pića. Hotel Spirito Santo posjeduje vlastiti maslinik u blizini Rovinja s oko 40 maslina, osiguravajući vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se koristi u jelima.

Vlasnici restorana, Špela i Janez Bidovec, bračni par iz Kranja, poznati su po svojoj strasti prema Rovinju i Istri. Oni su obnovili zdanje iz 20-ih godina prošlog stoljeća s velikim poštovanjem prema tradiciji, pretvarajući ga u jedan od najboljih boutique hotela u Istri. Njihova vizija za restoran Sapori di Spirito Santo je stvoriti nezaobilaznu gastronomsku destinaciju u Rovinju.

Kuhinja restorana koristi namirnice iz cijele Hrvatske s posebnim naglaskom na lokalne proizvode. “Naš cilj je pružiti nezaboravno iskustvo koje odražava blagodati Istre i okuse naše tradicije”, izjavili su vlasnici. Restoran Sapori di Spirito Santo, smješten na adresi Augusta Ferrija 44, nudi ultimativno gastronomsko iskustvo i stvara trajne uspomene za svoje goste.

Za više informacija posjetite https://spirito-santo.com .

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0