Inovacije u tehnološkom svijetu svakodnevno mijenjaju način na koji koristimo uređaje kojima smo okruženi. Do prije 15 godina bilo je normalno da TV gledamo na velikom kockastom uređaju, ali estetika sve više vlada svijetom tehnologije pa smo se vrlo brzo prebacili na ultra tanke plazma ili LCD televizore.

Samsung je predstavio najnovije dizajnersko rješenje TV-a koji se savršeno uklapa u svaki prostor. U suradnji s dizajnerom Yvesom Beharom ovaj tjedan predstavljen je novi LED TV s drvenim okvirom koji izgleda poput slike na zidu pod nazivom The Frame.

samsung-the-frame-tv-2

The Frame dolazi u dvije veličine- 55“ ili 65“ i moguće je birati nijansu drva između hrasta ili lješnjaka. Okvir je iznimno tanak, te je Samsungov logo postavljen diskretno na rub kako ne bi odvlačio pažnju.

Iluziji ekrana kao slike na zidu dodatno ide u prilog činjenica da ovaj TV nema priključke za HDMI i ostale kabele iza ekrana, već ima tanki optički kabel i bežični konektor koji su gotovo nevidljivi.

Ekran ne blijedi i ne gubi boju dok je ugašen, već može prikazivati preko 100 umjetničkih djela, a moguća je i izmjena tema na samoj pozadini.

2255685_620x413 samsung-the-frame-tv-1

Behar je istaknuo kako je ovo veliki napredak u svijetu tehnološkog dizajna, te kako u skoroj budućnosti očekuju suradnje s galerijama i muzejima. Naglašava kako je gledanje TV-a na ovakvom ekranu poseban doživljaj- baš kao da gledamo umjetnost na papiru.

Samsung je najavio kako bi već ovog proljeća umjesto u crni ekran mogli gledati u predivnu sliku na zidu svoje dnevne sobe, no točan datum izlaska i cijena još nisu poznati.