Saint Laurent je otvorio knjižaru u centru Pariza

U pariškoj ulici Rue de Grenelle ovih je dana otvorena nova knjižara u gradu. Modne obožavatelje i velike ljubitelje pariške estetike, oduševit će činjenica da se radi o pothvatu kuće Saint Laurent i Anthonyja Vaccarella, kreativnog direktora kuće i idejnog začetnika ovog novog koncepta. Osim knjiga, u prekrasnom novom prostoru, dostupni su i drugi komadi koji su vezani uz estetiku kultne francuske kuće.

Na adresi na kojoj se do nekoć nalazio butik kuće, Vacarello je zamislio prostor koji je u potpunosti sirov i ogoljen od bilo kakvog prizvuka luksuza. Osmislio je mjesto koje podsjeća na kakvu galeriju suvremene umjetnosti u kojoj će obožavatelji mode i kulture, moći uživati u nekim od rijetkih izdanja knjiga koje su poslagane na starinski stol te koje se mogu listati s bijelim rukavicama koje su postavljene pored. Osim knjiga, Saint Laurent Babylone, kako se zove ova knjižara, sadrži i ploče i časopise koje je kurirao sam Vaccarello.

Osim starih knjiga, izbor uključuje niz novih naslova čiji je izdavač Saint Laurent Rive Droite Editions, osnovan 2019. godine. Nove knjige osmišljene su u kolaboraciji s umjetnicima kao što su Jeanloup Sieff, Cai Guo-Qiang, Bruno Roels i Daidō Moriyama. Knjige su poslagane između Leica fotoaparata, mjedenih skulptura te manjih predmeta koji su se našli u bivšim kolekcijama kuće. Uz to, na prodaju su i fotografije britanske umjetnice Rose Finn-Kelcey, kao i one slavnog fotografa Juergena Tellera, koji će uskoro u ovom prostoru održati potpisivanje knjige. Naime, knjižara će postati i mjesto kulturnih događanja, uključujući čitanja raznih djela i slušanja DJ setova.

Vaccarello ovim konceptom nastavlja širiti Saint Laurent prema novim kulturnim područjima. Savršena je ovo nadopuna nakon prošle godine, kad je brend pokrenuo filmsku produkcijsku kuću. Već godinama Vaccarello radi na izgradnji brenda uz različita kulturna područja, poput fotografije, umjetnosti i dizajna.

Sve je to nastavak na nasljeđe Yves Saint Laurenta koji je s partnerom Pierrom Bergeom živio u Rue Babylone, gdje su sakupljali bogatu kolekciju umjetnina. Kad ste sljedeći put u Parizu, svakako stavite 9 Rue de Grenelle na listu!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Saint Laurent

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0