Sada možete odsjesti u kući iz filmskog klasika “Doručak kod Tiffanyja”

Iz Hrvatske se ponovno može putovati u Sjedinjene Američke Države, a ukinute su i vize, tako da smo ponovno počeli maštati o putovanju u New York, koje nam se sada više ne čini tako nemoguće. Puno je znamenitosti i muzeja za razgledati u tom američkom gradu, ali tu su i neka neizostavna mjesta iz pop kulture – među njima i kuća u kojoj je glumica Audrey Hepburn u ulozi Holly Golightly živjela u kultnom filmskom klasiku “Doručak kod Tiffanyja”. A sada se u toj chic uređenoj kući može i odsjesti.

Tradicionalan brownstone, sasvim autentičan za New York, smješten je na Manhattanu, točnije u njegovom elitnom dijelu Upper East Side, a na stranici za iznajmljivanje luksuznih nekretnina Inspirato, ova se zgrada nalazi pod nazivom “Hepburn”. Eksterijer i interijer ove kuće poslužili su kao kulisa filmu iz 1961. godine, a i danas izgledaju jednako stylish.

Kuća ima svekupuno četiri spavaće sobe i isto toliko kupaonica, a prostire se na više od 400 kvadratnih metara. Osim toga, u kući se nalazi i puno zajedničkih prostorija, kao i u potpunosti opremljen vanjski dio s dvorištem i dvije terase. Uživati se može i u vinskom podrumu u kojem se nalazi i veliki stol za kušanje vina i druženje, knjižici koja je odlično mjesto za rad ili opuštanje uz stranice omiljenih romana, dnevnom boravku koji je spojen s ulaznim dijelom, blagovaonici u koju stane osam gostiju…

Ambijent je oplemenjen i s nekoliko kamina koji također pozivaju da sjednete ispred njih uz knjigu, čašu vina ili društvo, a unutar kuće postoji i odvojeni apartman s manjom kuhinjom, vlastitom blagovaonicom i dnevnim boravkom – ako želite privatnost.

Zgrada se prostire na pet katova te je izgrađena 1910. godine na jednoj od najprestižnijih njujorških lokacija, a uređena je u elegantnom stilu. Brojni detalji u kući su originalni i sačuvani, odnosno obnovljeni kako bi se i danas mogli koristiti poput ulaznih vrata koja potječu iz godine izgradnje kuće. Visoki stropovi daju ovom interijeru dodatnu dozu luksuza, kao i pogled na ostale tipične njujroške rezidencijalne zgrade.

Pregršt ogledala, luksuzne tkanine i raskošni lusteri – sve detalji koje bi odobrila i sama Holly Golightly, daju pomalo starinski šarm ovom interijeru koji je preuređen kako bi odgovarao svim potrebama modernog života. Svevremensko uređenje ove divne kuće na Manhattanu savršen je ambijent za večere i zabave s prijateljima, baš poput onih koje je lik iz slavnog filma redovito održavao.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Inspirato.com

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0