Do sada nam je pojam čokolade bila ona slatka pločica koja dolazi u smeđoj boji. No, više nije tako. Sve češće vani se može vidjeti i ružičasta čokolada koja izgleda vrlo egzotično i zanimljivo. Riječ je o najnormalnijoj čokoladi, bez dodataka nekog voća ili slično – ona stoji uz bok tamnoj, mliječnoj ili bijeloj čokoladi. A od sada ćete je moći nabaviti i u Hrvatskoj! Vrsna Chocolates u svojoj ponudi prvi u Hrvatskoj nude ružičastu čokoladu, koja se može pronaći samo u još nekoliko zemalja zapada.
Svjetsko ime ružičaste čokolade je Ruby, prema boji dragog kamena rubina. Ova boja postiže se posebnim postupkom odvajanja kakao sjemenki iz Brazila, Ekvadora i Obale Bjelokosti gdje se fermentacijom sjemenki čuva prirodna boja kakaa koji je kao tropski plod prirodno upravo rozo-crven.
Okus čokolade je specifičan po svom citričnom prisustvu. Naime kakao je voće koje u sebi posjeduje elemente grožđastog i limunastog okusa što stopljeno s poznatim okusom čokolade tvori jedinstveni okus Ruby čokolade.
Čokolada će biti predstavljena za dva tjedna na međunarodnom sajmu Gast 2019., a kasnije ćete je moći pronaći u odabranim trgovinama, ali i na službenoj stranici proizvođača.