
Rovinj u znaku okusa: Gourmet putovanje kroz Istru koje ne želite propustiti
Od 19. svibnja do 1. lipnja, Rovinj postaje epicentar istinske hedonističke čarolije uz ekskluzivni event Seasonal Food & Wine, svi putevi vode ravno na tanjur. Ova dvotjedna manifestacija okuplja vrhunske rovinjske chefove, najfinije sezonske i lokalne namirnice te bogatstvo istarskih vina, stvarajući jedno od najzanimljivijih gourmet iskustava na Mediteranu.
U restoranima koji definiraju rovinjsku kulinarsku scenu; od elegantnog La Serra na Otoku sv. Andrije i sofisticiranog Laurel & Berryja u Grand Park Hotelu, do Brasserie Adriatic, Artičoke, Al Dentea i Sapori di Spirito Santo nastaju jelovnici koji slave Istru na tanjuru. Gosti će moći kušati kreativne kombinacije poput tartara od jadranske tune s kremom od batata i morskih trava, raviola punjenih istarskim sirom ili semifredda od lovora i raženog crumblea.
Svako jelo prati pomno birano istarsko vino koje dodatno naglašava bogatstvo terroira, a iza svakog tanjura stoji filozofija održivosti, lokalne suradnje i poštovanja prema prirodi.
Seasonal Food & Wine slavi prirodan ritam godišnjih doba i sve ono najbolje što istarska zemlja i more nude u datom trenutku. Chefovi kombiniraju suvremene tehnike s tradicionalnim receptima, donoseći na tanjure jela koja nisu samo ukusna, već i emotivna jer svaka namirnica nosi priču. Ovaj event je i podsjetnik koliko je važno podržavati male proizvođače, ribare i vinare, čuvajući tako identitet regije kroz gastronomiju.
Zašto baš Rovinj? Jer nigdje drugo nećete doživjeti spoj mediteranske romantike, bogate povijesti i moderne kuhinje na ovako profinjen način. Seasonal Food & Wine je više od gastronomskog festivala to je iskustvo koje vas povezuje s dušom Istre.
Ako tražite autentično, sezonsko i kreativno, rezervirajte stol i srce za Rovinj. Gourmet putovanje počinje 19. svibnja!
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR