Oyster Perpetual GMT-Master II

Rolex predstavio nove satove! Donosimo sve detalje o novitetima…

Sa svojim najnovijim kreacijama, Rolex donosi svježi novi izgled nekima od svojih najpoznatijih modela. Nudeći jedinstvene harmonije materijala, boja i teksture, satovi 2024. ilustriraju želju za stalnim ponovnim buđenjem urarskim emocijama, pritom demonstrirajući beskompromisnu kvalitetu do najsitnijeg detalja. Zahvaljujući brendovom internom majstorstvu u izradi satova, novi satovi poigravaju se kontrastima koji trebaju postići skladnu ravnotežu funkcionalnosti i estetike, izvedbe i dragocjenosti, tradicije i inovativnosti.

OYSTER PERPETUAL GMT-MASTER II

Po prvi put, Oyster Perpetual GMT-Master II u čeliku Oystersteel predstavljen je s umetkom prstena Cerachrom u sivoj i crnoj keramici. Predstavljen u asortimanu 2023., ovaj prigušeni kontrast boja suptilno dočarava promjenu dana i noći. Metal korišten za izradu ove nove verzije također slavi identitet modela koji je, na samom predstavljanju, bio dostupan samo u čeličnoj izvedbi.

U ponudi su dvije nove verzije koje spajaju diskreciju i funkcionalnost: jedna s narukvicom Oyster, druga s narukvicom Jubilee. Crni lakirani brojčanik ima natpis “GMT-Master II” u zelenoj boji. Ova se boja također pojavljuje na 24-satnoj kazaljki koja poput snopa svjetlosti skreće pozornost na našu povezanost sa svijetom. Prikazujući puno više od alternativne vremenske zone, kazaljka pokazuje na drugu lokaciju koja rezonira s nositeljem – podsjetnik na emocije koje prate svakog putnika.

OYSTER PERPETUAL DAY-DATE

Ombre brojčanici, obojeni plavo-zelenom bojom ili biserno bijelim sedefom. Fasetirane, dekonstruirane rimske brojke i fasetirane oznake sati. Prsten optočen dijamantima reza u obliku trapeza. Nove verzije modela Day-Date izražavaju trajnu želju brenda da se rijetka i široka stručnost može pronaći čak i u najsitnijim detaljima. Boje, materijali, motivi, sati – svaki element pridonosi harmoniji novih kombinacija. Predstavljaju se dvije nove verzije Oyster Perpetual Day-Date 40. Prvi, u 18-karatnom Everose zlatu, predstavlja ombré Slate brojčanik. Ovaj dizajn nudi delikatan prijelaz između svjetla u središtu brojčanika i tame oko ruba – simfonija sjene koja je oživljena posebno preciznim procesom proizvodnje.

Druga verzija, u 18-karatnom bijelom zlatu, ima biserni bijeli mother-of-pearl brojčanik: prvi za Day-Date 40. Rijedak i profinjen, ovaj sedef sjaji upečatljivom raznolikošću blistavih odsjaja. Njegova nepravilna, voluminozna tekstura izaziva sitna preklapanja oblaka koji se igraju sa svjetlom, stvarajući osjećaj svjetlucanja koji je naglašen s 10 satnih oznaka ukrašenih dijamantima baguette reza. Oyster Perpetual Day-Date 36 je također objavljen u dvije nove verzije. Prvi, u 18-karatnom žutom zlatu, ima bijeli lakirani brojčanik s fasetiranim, dekonstruiranim rimskim brojkama i fasetiranim oznakama sati. Ove glatke, sjajne oznake sati, koji su prije bile ekskluzivne za Day-Date 40, ističu se svojim čistim i izražajnim dizajnom. Day Date 36 također je predstavljen u 18-karatnom Everose zlatu s plavo-zelenim brojčanikom. Novo u asortimanu, ova duboka, intenzivna boja osvijetljena je s prstenom optočenim s 60 dijamanata reza u obliku trapeza. Ovo je prvi put da se ova vrsta prstena pojavljuje na verziji sata u 18-karatnom zlatu.

PERPETUAL 1908

Perpetual 1908 sada je dostupan u platini 950 s ledeno plavim brojčanikom, nijansom koja je rezervirana isključivo za Rolex satove od ovog prestižnog metala. Na ovom guilloché brojčaniku sa zrnatim motivom, svjetlost se odbija od uzdignutog uzorka, stvarajući razne refleksije pri svakom pokretu zapešća.

Ovaj novi sat potvrđuje svoj jedinstveni identitet elegancijom i finoćom. Motiv na brojčaniku izrađen je tehnikom guilloché ili okretanjem motora – tehnika koja koristi alat za okretanje za oblikovanje geometrijskog uzorka na površini. Dekoracija aludira na tradicionalno urarstvo, no dizajn poput rozete, usredotočen na mali brojač sekundi na 6 sati, daje ovom satu iznimnu osobnost. Sat rijetke prepoznatljivosti, novi 1908 vizualno je remek-djelo, što pokazuju svjetlucavi brojčanik i delikatna izrada čak i u najsitnijim detaljima, od dizajna brojčanika do rebrastih rubova prstena i filet sauté s guilloché naboranim uzorkom okolo minutne staze.

OYSTER PERPETUAL ROLEX DEEPSEA

Prvi Rolex sat za dubinsko ronjenje u 18-karatnom žutom zlatu, novi Oyster Perpetual Rolex Deepsea ukrašen je plavom bojom i ima još neviđenu kombinaciju materijala: zlato je upareno s elementima od keramike i RLX titana na satu koji predstavlja primjer Rolexove stručnosti u materijalima i bojama.

Kompresijski prsten izrađen je u plavoj keramici, tehničkoj inovaciji koja označava novi način integracije ovog materijala u kućište sata. Prsten Cerachrom, koji je ukrašen kružnom satiniranom obradom, čini dio sustava Ringlock, arhitekture kućišta koja omogućuje satu da izdrži kolosalan pritisak ponora. Ventil za ispuštanje helija, koji radi na zaštiti integriteta sata tijekom dekompresije, proizveden je u RLX titanu, kao i stražnja strana kućišta. Ujednačenost boje brojčanika, umetka prstena i kompresijskog prstena je trijumf, naglašen 18-karatnim žutim zlatom kućišta i narukvicom Oyster. Dragocjen i tehnički. Veličanstven i inovativan. Svijetli sat za tamni ponor. Ova nova verzija modela Rolex Deepsea dizajnirana je kako bi zasjala u oceanskim dubinama.

OYSTER PERPETUAL COSMOGRAPH DAYTONA

Rolex predstavlja dvije nove verzije modela Oyster Perpetual Cosmograph Daytona čiji brojčanici su u kontrastu s bijelim i crnim prirodnim sedefom i prstenom optočenim dijamantima. Ove reinterpretacije kultnog sata postižu savršenu ravnotežu preciznosti i dragocjenosti. Suptilna međuigra nijansi odražava široku stručnost, od postavljanja dragulja do umjetnosti izrade brojčanika. Satovi ispisuju još jedno poglavlje u legendarnoj priči o modelu poznatom po bogatstvu varijacija, prizivajući potencijal u svakome od nas za neprestano ponovno otkrivanje.

Izrađeni u 18-karatnom bijelom zlatu, ovi satovi imaju dvije boje prirodnog sedefa na brojčaniku. Brojčanik je bijele boje s crnim brojačima na prvom satu; kombinacija boja koja je obrnuta na drugom. Snaga kontrasta, intenzitet boja i dubina odsjaja rezultat su posebno strogog procesa odabira materijala. S obje varijante sedefa majstori brenda rukuju s najvećom pažnjom. Dva nova sata imaju prsten ukrašen s 36 dijamanata briljantnog reza i opremljeni su s narukvicom koja odgovara boji brojača: narukvica Oysterflex za sat s crnim podbrojčanicima i narukvica Oyster za verziju s bijelim podbrojčanicima.

OYSTER PERPETUAL SKY-DWELLER

Sofisticiran, tehnički i istaknut, Oyster Perpetual Sky-Dweller u 18-karatnom Everose ili žutom zlatu sada je dostupan s narukvicom Jubilee. Dizajniran kako bi neumornim putnicima omogućio brzo pronalaženje smjera, Sky-Dweller ponovno potvrđuje svoju eleganciju i užitak je za osjetila.

Izmjenom veličine i završetka karika – s manjim, poliranim središnjim karikama i većim, satiniranim vanjskim karikama – narukvica Jubilee u 18-karatnom zlatu ističe se svojim bogatstvom odsjaja i skladnim oblicima. Uparena sa Slate brojčanikom na verziji u 18-karatnom Everose zlatu i s intenzivno bijelim brojčanikom na satu u 18-karatnom žutom zlatu, ova je narukvica također cijenjena zbog keramičkih umetaka – koje je dizajnirao brend – unutar karika, koji poboljšavaju njezinu dugotrajnost i fleksibilnost na zapešću.

Istražite čaroban svijet Rolex satova u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0