Revolucija u beauty svijetu u obliku pametne četke za kosu

L’Orealov Kérastase je u suradnji s brendom Withings kreirao pametnu četku za kosu. Iako živimo u doba kada je normalno imati pametan sat, mobitel ili usisavač, ovo je velika revolucija u beauty svijetu. Četka se povezuje s mobilnom aplikacijom putem wi-fi mreže i Bluetootha te sadrži mali mikrofon koji snima zvuk četkanja. Prema snimljenim zvukovima izrađuje analizu o kvaliteti i vrsti kose te određuje je li kosa suha, oštećena ili slično.

Ugrađeni senzori detektiraju četka li se mokra ili suha kosa, a žiroskop u četki može odrediti prosječan broj pokreta i snagu četkanja. S obzirom na prikupljene podatke, aplikacija ima mogućnost upozoravanja korisnika ili davanja savjeta o načinu održavanja kose. Na primjer, ukoliko pregrubo četkate kosu, aplikacija upozorava na posljedice takvog tipa održavanja kose, te preporučuje poželjno.

3BCFFA7300000578-4086866-image-a-33_1483522408386

Svaki korisnik može ostvariti rezultat između 0 i 100 bodova koji označava kvalitetu kose. Osim same obrade prikupljenih podataka, aplikacija u obzir uzima i vremenske prilike na korisnikovoj lokaciji te preporučuje idealne Kérastase proizvode za svaki tip kose koji se mogu odmah i naručiti preko njihovog shopa.

Četka će biti dostupna za kupovinu u svim Kérastase salonima, na službenoj stranici te u prodaji preko Withings servisa, a navodna cijena ove genijalne četke iznosi manje od 200$.