Reebok je predstavio potpuno novi koncept tenisica za trčanje. Riječ je o tenisicama koje su u potpunosti napravljene od biljaka i u čijoj su izradi korišteni samo prirodni materijali. Glavne zvijezde su ricinusovo ulje, eukaliptus, alge i prirodna guma, što je potpuno različito od svega do sada viđenoga.
Model se zove The Forever Floatride GROW, a predstavlja ogromnu inovaciju u sektoru održive obuće. Nakon što su već zagazili u veganske vode predstavljajući kolekciju Cotton+Corn, sada će na tenisicama zamijeniti do sada korištene materijale onima na prirodnoj bazi.

Kolekcija Cotton+Corn bila je prvi korak u proizvodnji veganske odjeće i obuće ovog brenda, načinjena u potpunosti od materijala koje možemo pronaći u prirodi. The Forevet Floatride GROW, redizajnirana verzija nagrađivanog modela Forever Floatride Energy, želi sve skupa podići na višu razinu.
Matt O’Toole, predsjednik Reebokovog brenda, ističe da je Zemlja arena za trkače, te mora postojati odgovornost prema njima kako bi se smanjio utjecaj štetnih tvari na istoj toj Zemlji kojom oni trče.

Svaki dio novih tenisica stvoren je pomoću najboljih održivih načina proizvodnje i materijala, od ricinusovog ulja implementiranog u potplat do algi koje čine pjenasti dio ruba tenisica. Eukaliptus je sastavni dio materijala gornjeg dijela tenisice, a džon je od potpuno prirodne gume. Cjelokupni dojam je vrlo izdržljiva i lagana tenisica iznimne fleksibilnosti.

Najveći izazov s kojim su se susreli bio im je stvaranje sasvim novih materijala koji će biti jednako izdržljivi kao i dosadašnji kako bi mogli ostvariti jednako dobre performanse. Kako bi u svemu uspjeli, bile su im potrebne tri godine rada i kreiranja, a rezultat je vrhunska tenisica bez kompromisa.

Reebokova inicijativa održivosti temelji se na dvije vizije (Ree)grow i (Ree)cycled. Prva se fokusira na stvaranje proizvoda koristeći prirodne materijale, a druga se temelji na korištenju recikliranih materijala.

Reebok ulaže velike napore kako bi što više materijala bilo prirodno, a obećali su i smanjenje postotka poliestera u odjeći i obući te potpuno uklanjanje istoga u idućih pet godina.