Raf Simons novi je kokreativni direktor Prade

Nagađanja oko dolaska Raf Simonsa u talijansku modnu kuću PRADA, napokon su dobila službenu potvrdu. Od 1. travnja, Raf će uz Miucciu Pradu obnašati dužnost kreativnog direktora. Ovo je vjerojatno prvi put da će dva dizajnera, s itekako bogatim poslovnim povijestima, raditi rame uz rame.
Oba dizajnera dijele ljubav prema konceptualnoj modi, a spaja ih i strast prema suvremenoj umjetnosti. Dizajneri će ravnopravno donositi odluke i međusobno surađivati.
Simons, jedan od najutjecajnijih dizajnera današnjice, odavno je u dobrim odnosim s Pradom. Radio je za Miuccinog supruga i biznis partnera Patrizia Bertellija, koji ga je 2005. godine odabrao da bude kreativni direktor Jil Sandera.
Do tada je Simons bio poznat kao dizajner muške odjeće, s odličnim dizajnom, ali i brojčano skromnom publikom.
Dolaskom na mjesto kreativnog direktora jil Sandera u potpunosti je promijenio putanju svoje karijere. Njegova kolekcija za žene bila je pun pogodak, a dizajner je nizao brojne uspjehe. 2012. godine postaje kreativni direktor Diora, nakon čega 2016. godine slijedi Calvin Klein, kojeg napušta dvije godine kasnije.

Povratak Simonsa u Europu, kao i njegov povratak ženskoj modi s veseljem iščekujemo, baš kao i prvu zajedničku kolekciju kultnih dizajnera koju će zajedno prezentirati u rujnu u Milanu.