Putovanje u Provansu uvijek zvuči sjajno, a u ovom sanjivom hotelu odmor će biti još ljepši

Jedna od najljepših francuskih regija idealna je destinacija za posjet u proljeće ili ranu jesen, pa ako planirate još neko putovanje, svakako uzmite u obzir istraživanje tog bajkovitog kraja. A znamo i gdje možete imati bazu za avanturu koja vas očekuje – u pitoresknom selu Gordes smještenom u samom srcu Provanse. Tamo se nalazi i dvorac, pretvoren u boutique hotel, La Bastide u kojem kao da je vrijeme stalo.

Hotel je smješten u zgradi iz 18. stoljeća, a sadrži sveukupno 40 soba i apartmana, koji su ispunjene umjetninama, antiknim namještajem i različitim antikvitetima, a u njihovim se kupaonicama kriju staromodne kade. Dekor u sobama pridonosi duhu prošlih vremena koji vlada čitavim hotelu jer ćete se u njemu zaista osjećati kao da ste se transportirali u povijest. No, isto tako, s obzirom na to da je riječ o hotelu grupacije Airelles, sve što je suvremenom gostu potrebno za savršen odmor, u ovom hotelu mogu osigurati.

 

La Bastide koncipiran je poput gradića u malom u kojem se nalaze nekoliko barova i restorana, između ostalog i onaj s najpoznatijim macaronsima na svijetu Maison Laduré, spa centar u kojem se može uživati u tretmanima lica s kozmetikom brenda Dr. Barbara Sturm i nekoliko vanjskih i unutarnjih bazena.

Hotel je smejšten u srcu jednog od najljepših sela u Francuskoj, visoko na litici, okružen prirodom i predivan je u svojoj autentičnosti, a iz njega se pruža pogled na dolinu Luberon. Sobe su uređene elegantno i šarmantno s naglaskom na dekorativne tapete s uzorkom, prirodne materijale, već spomenuti drveni starinski namještaj te originalne umjetnine. Interijer je inspiriran provansalskim stilom, a svaka soba poseban je doživljaj koji prožimaju tradicija, luksuz i profinjenost.

Iako je prepune detalje, sve u ovim sobama i apartmanima pa je u konačnici ovaj hotel s 5 zvjezdica idealno mjesto za bijeg od svakodnevice koje se savršeno stapa s okolinom u kojoj se nalazi.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Airelles.com, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0