Prvi smo zavirili u najljepši frizerski salon u Zagrebu, pogledajte kako izgleda!

Valentina Čajo jedna je od najtraženijih zagrebačkih hair stilistica, a nakon 15 godina rada, na oduševljenje svih svojih klijentica, otvorila je Salon, u samom centru Zagreba. Frizerski salon ističe se ne samo po tome što u njemu rade vrhunski profesionalci za kosu, već i svojim interijerom, koji je zaista na razini svjetskih i totalno drugačiji od ostalih salona na koje smo navikli.

Iako je otvaranje vlastitog salona svakome, pa tako i Čajo, ispunjenje svih snova i kruna karijere, u to se ranije nije otisnula jer je klijetima željela pružiti najbolju uslugu, a sad je dosegla zrelost i iskustvo zbog kojih to može i učiniti. “U svakom prethodnom salonu u kojem sam radila izgradila sam sebe, vidjela više vrsta poslovanja, i našla neku sredinu u svemu tome te neki svoj koncept vođenja istog. Ne mogu reći da straha nije bilo, on je prisutan, ali strah nikada nikoga nije ‘gurnuo’ naprijed. Mislim da za svakoga ima mjesta, i da se svakome trud na kraju uvijek isplati”, kaže hair stilistica o ulasku u poduzetničke vode.

Iako je ideja postojala već dugi niz godina, tek se prošle godine Čajo uspjela posvetiti tome te je s projektom preuređenja interijera na adresi Ilica 11 započela u svibnju, a Salon je počeo raditi u prosincu. ⁠Za interijer je zaslužna arhitektica Mia Petričević, koja je ideju hair stilistice savršeno realizirala. “Moja želja je bila da prostor bude u stanu, jer sam željela da samim ulaskom u prostor imate osjećaj kao da nešto poklanjate sebi, tu ste da njegujete prvenstveno sebe, ali i konzumirate jedan zajednički boravak u specifičnom ambijentu”, izjavila je.

Ulazni dio prostora monumentalna je prezentacija samog salona. Kaskadne betonske stepenice vas na prvi pogled upoznaju sa konceptom, a uski lučni prolaz otvara pogled u zajedničke prostorije. Svi zidovi i stropovi prekriveni su teksturiziranim zidnim premazom, sličnih nijansi koje pod različitim svjetlom imaju veliku mogućnost oscilacija i stvaranja različitih ambijenata, pa tako od dnevnog bijelog svijetla, dolazimo do večernje, svjetlosmeđe romantične varijante. Izvođači radova bi rekli da je bilo dosta komplicirano, ali je na kraju sve ispalo točno kako su Čajo i Petričević zamislile.

Salon je, tako, zaista mjesto u kojem se klijentima pruža kompletno novi doživljaj užurbanog centra grada, oazu mira u istome, a opet osjećaj kao da se nalaze izvan Hrvatske, recimo na Santoriniju. U Salonu se možete prepustiti stručnim rukama tri frizera i maksimalno se relaksirati u njegovom predivnom interijeru od 8 do 20 sati tijekom tjedna, a subotom od 8 do 15 sati. U nastavku otkrijte još fotografija ove nove zagrebačke oaze ljepote!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Rajna Raguž & Ivan Vučetić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0