Prostoria predstavila kolekciju vanjskog namještaja koja izgleda wow!

Za ugodno ljeto – bilo da ga provodite na vlastitom balkonu ili u kući za odmor na obali, esencijalan je i udoban outdoor namještaj, a ove je godine Prostoria predstavila svoj! Bogata kolekcija namještaja za vanjske prostore fotografskom pričom snimljena je u pomalo zaboravljenom atriju Gradskog poglavarstva (1956-58, Zagreb), građevini koja je baština modernističke zagrebačke arhitekture, a projektirao ju je glasoviti arhitekt Kazimir Ostrogović.

Povodom svoje 10. obljetnice u 2021. godini hrvatski brend namještaja istražuje korijene dizajna svojih proizvoda upravo u arhitektonskom nasljeđu Zagreba. U impresivnom se atriju idilično smjestila kolekcija Umomoku, koju je dizajnirao 3LHD arhitektonski studio. Osmišljena je kao oaza hedonizma čemu doprinose raskošni jastuci na taktilnoj drvenoj konstrukciji. Ležaljka je posebno funkcionalna jer omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i poslastica.

Uz to predstavljene su i popularne fotelje Polygon i Oblique (dizajn: Numen/ForUse) koje od sada u Prostorijinim salonima u Zagrebu, Rijeci i Splitu možete naći i u varijanti za terasu, odnosno outdoor verziji. Proizvodi izgledaju jednako kao i njihova inačica za interijer, no s materijalima i obradama prilagođenim vanjskim uvjetima.

Užitak objedovanja i druženja na terasi sigurno će pružiti stolice i fotelje Osmo čija metalna konstrukcija s drvenim sjedalom i naslonom osigurava optimalni omjer robusnosti i udobnosti neophodnih u kontekstu ekstenzivnog korištenja u eksterijeru izloženom suncu i posolici. Njima se pridružuje kolekcija metalnih outdoor stolova i stolića Strain, Trifidae i Polygon.

Art direkciju fotografskog editorijala u atriju Gradskog poglavarstva potpisuje arhitektonski studio Biro, a snimio ga je Jure Živković. Projekt je ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0