Prostoria na Tjednu dizajna u Milanu predstavlja nove proizvode

Tijekom Tjedna dizajna u Milanu 2024. godine, hrvatski brend Prostoria predstavlja klasičnu lounge fotelju Rei i skulpturalnu sofu te fotelju Buffa, nove proizvode izrađene u suradnji s Numen/ForUse. Shvaćajući da živimo u vremenu kad je cijeli svijet naš dom, vremenu u kojem je udobnost kralj, a jastuk njegov konačni simbol, Rei i Buffa su oličenje vrhunske udobnosti. Ime Rei je u podjednakoj mjeri naklon Rayu Eamesu i Rayu Charlesu, ali i divovskoj oceanskoj manti, dok je Buffa hommage jastuku.

Njihovi dugogodišnji suradnici Numen/ForUse su ove godine u Milanu izradili impresivnu instalaciju Net za Porscheovu inicijativu Art of Dreams. Ovu instalaciju, nazvanu „Lines of Flight“ (Obrisi leta) u cijelosti je proizvela Prostoria i bit će izložena u Palazzo Clerici tijekom Tjedna dizajna u Milanu.

Rei lounge fotelja

Rei je Prostorijin odgovor na klasičnu lounge fotelju, a postignuće je profinjene jednostavnosti i lakoće oblika.Oblikovana da bude žarišna točka u prostoriji, fotelja Rei određuje prostor oko sebe kao područje osobnog rituala. Nadahnuta je razigranošću free jazza, ali utemeljena u duhu funkcionalnog modernizma.

Rei utjelovljuje formalnu napetost između krutosti i plastičnosti svojim elegantnim oblikom. Ime Rei je u podjednakoj mjeri naklon Rayu Eamesu i Rayu Charlesu, ali i divovskoj oceanskoj manti. Fleksibilna i zaobljena školjka od savijene šperploče, suprotstavljena je mekanim jastucima različite visine s pridruženim tabureom, i dodatno briše i tako nejasnu granicu između doma i ureda, odnosno privatnog i javnog.

Sofa i fotelja Buffa – hipertrofija jastuka

Cijela ova kolekcija je hipertrofija jastuka. Napuhanog i napetog oblika, Buffa na prvi pogled sugerira udobnost. Vidljiv je odmak od klasičnog pravokutnog oblika i zaokret prema mekanoj, zaobljenoj liniji radi stvaranja sofe koju ne treba pripitomljavati ili obogaćivati jastucima. Buffa je naglašenog skulpturalnog izgleda, s dodatkom hirovitosti utjelovljene u „rogovima“ dvorske lude i mekim oblinama, a istovremeno je iskonsko mjesto za otpuštanje i hvatanje daha; zaobljena, taktilna i luksuzna.

Čak je i rukonaslon ujedno i naslon za glavu, ergonomski oblikovan tako da podržava tijelo u ležećem položaju i tjera krutu stvarnost. Sofa se može kombinirati s raskošnim kutnim elementom koji daje veću dubinu sjedenja. Dio kolekcije je i foteljica koja se može izdvojeno koristiti. Fotelja postoji u 3 verzije, s fiksnom bazom i rukonaslonima te s okretnom bazom s i bez rukonaslona. U istoj kolekciji dostupan je i tabure koji se može odvojeno koristiti ili kao produžetak fotelje.

Omnia – vizija moćne elegancije

Sofa i fotelja Omnia koju je dizajnirao studio Neisako također ima svoju premijeru u Milanu. Zahvaljujući kraljevskom karakteru svog oblika i elegantnoj silueti, Omnia unosi glamur u formalna okruženja i karakter u manje formalne prostore.

Doživite kolekcije Rei i Buffa uživo na Salone del Mobile u Milanu, od 16. do 21. travnja 2024. u hali 24 (štand F03G04).

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0