Pronašli smo zanimljiv profil na Instagramu koji daje kvalitetne savjete i smjernice za razvoj djeteta

U moru informacija koje dobivamo putem društvenih mreža, ponekad pronađemo i one koje su iznimno korisne i mogu nas naučiti nečemu. Tako smo u posljednje vrijeme naišle na zanimljiv profil pod imenom @babyfitness.hr koji stavlja fokus na savjete korisne prilikom razvoja i odgoja djeteta.

Nitko ne može mlade roditelje pripremiti za sve što trebaju znati vezano za bebu, a kako bi izbjegli nestručna savjetovanja po raznim grupama i u okolini, roditelji na BabyFitness profilu mogu pronaći stručne savjete i odgovore. Kreatorica sadržaja koja stoji iza profila je školovana fizioterapetkinja, stručna u provođenju brojnih pristupna, od Bobath terapije za djecu, Maes terapije i Senzorna integracije, te se s ovakvim situacijama susreće svakodnevno i upravo zato su savjeti koje dijeli na profilu iznimno vrijedni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @babyfitness.hr

Autorica @babyfitness.hr Instagram profila kaže kako se odlučila za pokretanje profila kako bi roditeljima na jednostavan način dala odgovore na najčešća pitanja o razvoju motorike njihove djece. Smatra da ovim pristupom može novim roditeljima pomoći, makar malim savjetima dok primjerice čekaju termin za pregled ili su u dvojbi oko nekih stvari koje njihove bebe rade, a ne znaju koga pitati za savjet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @babyfitness.hr

Inspiraciju za savjete i smjernice crpi iz iskustva, godinama radi s roditeljima i primjećuje kako se ponavljaju ista pitanja. Roditelje muče jednostavna pitanja na koja im je zapravo teško pronaći odgovor. U moru informacija samo su sve nesigurniji u ono što trebaju raditi sa svojim bebama. Oni su joj najveća inspiracija, a svakako i okolina i roditelji koji se javljaju direktnim porukama, kao i mame iz parka, susjede, rođakinje, a i iskustvo majčinstva koje joj svakodnevno daju ideje što napisati na profil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @babyfitness.hr

Pratitelje najviše angažiraju teme pravilnog nošenja djeteta i kako pomoći djetetu da lakše savlada neki položaj ili motorički zadatak. Autorica ističe da su to ujedno i najteže informacije za prenijeti, jer je zaista svako dijete individualno.

“Trudim se naći  kompromis i prikazati svoj sadržaj na način da bude što jednostavniji i da su moji savjeti primjenjivi na što veći broj djece. To je najveći izazov stvaranja ovakve vrste sadržaja. Zato uvijek napomenem da u slučaju kakve dvojbe roditelji ipak pitaju za savjet fizioterapeuta ili pedijatra koji mogu uživo vidjeti dijete i dati mu individualizirani savjet te tako otkloniti sumnju je li sve u redu. I naravno, ja sam im na raspolaganju i kroz komentare i kroz direktne poruke.” – @babyfitness.hr autorica

Ova fizioterapeutkinja kaže kako bi voljela  kroz profil ostvariti suradnju i s drugim stručnjacima iz područja razvoja djece, kao što su logopedi, edukacijski rehabilitatori, radni terapeuti i ostali kako bismo na jednom mjestu zajedno pružili roditeljima sve informacije koje ih zanimaju. Želi da ljudi osjete sigurnost i povjerenje kad su na babyfitness.hr i da mu se vraćaju kad god ih neko pitanje vezano za razvoj njihove djecu tišti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0