Isprobala sam laserski tretman depilacije i ovo su moji dojmovi

Da budem sasvim iskrena, prošlog me ljeta iznenadio broj dlakavih ženskih nogu koje sam viđala na putovanjima. Iako sam prvotno bila zgrožena, žene imaju potpuno pravo raditi točno ono što žele i nimalo ne podlijegati ikakvih normama koje se smatraju standardom.

Ja nisam jedan od tih hrabrih primjeraka, već pripadam u kategoriju onih koji se pitaju “pa zar je moguće da još nisu izumili način da se napokon zauvijek riješimo tih dosadnih dlaka”. Kako su se u posljednje vrijeme znatno češće počeli reklamirati laseri kao trajno rješenje ovog dlakavog problema, odlučila sam isprobati koliko to čudo koje obećava sjajne rezultate zaista djeluje.

Ovo je sve što trebate znati o laseru i moje osobno iskustvo s istim, u nadi da će vam olakšati odluku trebate li se odlučiti na taj korak. (spoiler – trebate!)

Što je laser, a što IPL?

Laser i IPL nisu ista stvar te u Hrvatskoj, tretman laserom možete obaviti samo u specijaliziranim klinikama, ne u beauty salonima. Osim toga, IPL  tretman boli više od laserskog, slabije je učinkovitosti te je potrebno najmanje dvostruko više odlazaka da biste postigli sličan učinak. Dakle, tvrdite li vam u salonu da je riječ o istom aparatu, to nije istina.

Laserom ćete postići najbolje rezultate ako ste svjetlije puti, a dlaka vam je tamna. Ja jesam svjetlije puti, ali nakon 15 godina konstantne egipatske depilacije šećernom pastom, bila sam uvjerena da nemam nikakve šanse pred laserom. Bila sam u krivu.

Laser je definitivno skuplji od depilacije voskom, korištenja britvice ili bilo koje druge metode koju koristite. No, isto tako, ako to tražite dugoročan učinak – daleko je jeftiniji.

Kako izgleda tretman laserom?

Tretman traje kraće od tretmana depilacije voskom, a odvija se svakih četiri do šest tjedana. Kako biste trebali izbjegavati izlaganje suncu barem dva tjedna prije i dva tjedna nakon tretmana, zima je idealno vrijeme za krenuti s procesom. Snop laserskog svijetla “ubija” folikulu dlake, a što je dlaka tamnija proces je brži i djelotvorniji. Mora postojati kontrast između kože i dlake kako bi tretman bio uspješan. Tretman ne možete obavljati ako ste trudni ili ako pijete antibiotike. Antibiotici su fotosenzibilan lijek te može doći do hiperpigmentacije ili pojave spaljene kože. Pričekajte neko vrijeme nakon antibiotika dok ih organizam u potpunosti “ne izbaci”.

Evo kako je tekao moj proces. Prvo, kad je riječ o bilo kakvim kozmetičkim tretmanima, lagala bih kada bih rekla da nisam izbirljiva. Vrlo pažljivo biram gdje ću ići, a s obzirom na to da ovo nije među najjeftinijim tretmanima i da svoju kožu dajem u tuđe ruke, osoba za koju sam htjela da me riješi ove vječne muke trebala je biti profesionalna i odgovorna.

Odlučila sam se za ordinaciju Derma Venus iza koje stoji Vesna Žugović, vlasnica i voditeljica, u čije sam ruke došla. U sklopu ordinacije djeluje i Poliklinika Veir, centar za estetiku. Žugović je iznimno pozitivna i simpatična te mi je s veseljem objasnila sve što me zanimalo te je imala je strpljenja za 1001 pitanje koje sam postavila.  Posebno me intrigiralo je li laser zaista medicinske kvalitete. U ordinaciji koriste CANDELA GentleLase Pro-U, a ako ga proguglate, doznat ćete da je među najboljima na tržištu. Također, riječ je o alexandritnom, a ne diodnom laseru koji može uzrokovati nelagodu ili bol.

Zahvaljujući stručnjakinji, čitav je proces tekao još glađe. Ako se odlučite za laserske tretmane, zaboravite na čupanje i izbjeljivanje dlaka u međuvremenu. Vaš novi prijatelj, prije i između tretmana je isključivo britvica. Na svaki tretman dođite glatke, dan prije obrijane kože. Prvo ćete, nakon što ispunite upitnik u ordinaciji, napraviti test na laser kako bi Žugović doznala kako vaša koža reagira na njega te registrira li laser dlaku (ako je svijetla).

Za vrijeme trajanja tretmana dobit ćete zaštitne naočale. Sam tretman, ovisno o području kojeg tretirate traje oko 20 min. Svih tih 20 minuta redovito bi provela u razgovoru sa stručnjakinjom koja je “operirala” laserom po mojoj koži pa bi mi tretman prošao u sekundi i nisam ni stigla razmišljati o tome boli li me išta. Moguće da je razlog tome i činjenica da laser kojeg koristi ima i sustav hlađenja pa je cijeli proces bio vrlo ugodan. Neki mogu osjećati lagano peckanje na najosjetljivijim dijelovima kože, a kako reagirate, možete doznati na konzultacijama.

Procjena za moje stanje bila je da mi je potrebno samo pet, šest dolazaka kako bi postigla savršeno glatku kožu koju sam željela Nakon prvog tretmana nisam vidjela poseban pomak, odnosno možda se situacija poboljšala 10 posto. No, već nakon drugog tretmana situacija je bila drastično drugačija, a nakon trećeg sam znala da je ovo najbolje utrošen (ili bolje reći uložen) novac. Baš kao što je Žugović nagovijestila, bila je potrebno obaviti šest tretmana, od kojih je posljednji bio minimalna dorada.

Poslije tretmana laserom

Nakon tretmana dlaka će narasti, ali i otpasti. Iako zvuči loše, poprilično je nevidljiv proces. Možda je tome doprinijelo i to što sam jednom tjedno radila laganu eksfolijaciju kože.

I to je to! Brzo, jednostavno, bezbolno, uspješno, glatko! Ako vas depilacija ide na živce ili imate problema s urastanjem dlaka, topla preporuka je da odete na besplatne konzultacije i doznate sve što vas zanima. Ovo nije plaćeni oglas, sve svoje tretmane sam sama platila i jedino za čim žalim je što to nisam napravila ranije!

Fotografije: Instagram (@deborarosa)

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0