Piše Mirja Vasić.

Prošlo me ljeto iznenadio broj dlakavih ženskih nogu koje sam viđala na putovanjima. Iako sam prvotno bila zgrožena, žene imaju puno pravo raditi točno ono što žele i nimalo ne podlijegati ikakvih normama koje se smatraju standardom.

Ja nisam jedna od tih hrabrih primjeraka već spadam u kategoriju onih koji se pitaju “pa zar je moguće da još nisu izumili način da se napokon riješimo tih glupih dlaka?”

Kako su se u posljednjoj godini odjednom znatno češće nego prije počeli reklamirati laseri kao trajno rješenje dlakavog problema, ja sam odlučila isprobati koliko to čudo koje obećava sjajne rezultate zaista djeluje.

Ovo je sve što trebate znati o laseru i moje osobno iskustvo s istim, kako bih vam olakšala odluku trebate li se odlučiti na taj korak. (spoiler– trebate!)

 

Krenimo redom.

Laser nije isto što i IPL i u Hrvatskoj, laser možete obaviti samo u klinikama, ne u beauty salonima.

IPL  tretman boli više od laserskog, slabije je učinkovit i potrebno je najmanje duplo više odlazaka da biste postigli sličan učinak. U kojem god salonu vam kažu da je riječ o istim aparatima – nažalost vam laže.

Laser će imati najbolje rezultate ako ste svjetlije puti, a dlaka vam je tamna. Ja jesam svjetlije puti, ali nakon 15 godina konstantne egipatske depilacije, bila sam uvjerena da nemam nikakve šanse pred laserom. Bila sam u krivu.

Laser je definitivno skuplji od voska, brijanja ili koje god metode koju koristite. No isto tako, ako gledate dugoročno – daleko je jeftiniji.

Tretman traje kraće od tretmana depilacije voskom, a odvija se svakih 4-6 tjedana.

Kako trebate izbjegavati sunce barem 2 tjedna prije i 2 tjedna nakon tretmana, ovo je idealno vrijeme za krenuti s procesom.

Snop laserskog svijetla ubija folikulu dlake, a što je dlaka tamnija proces je brži i djelotvorniji. Mora postojati kontrast između kože i dlake kako bi tretman bio uspješan.

Laser ne možete obavljati ako ste trudni ili ako pijete antibiotike. Antibiotici su foto osjetljiv lijek, a ne želimo hiperpigmentaciju ili spaljenu kožu. Pričekajte neko vrijeme nakon antibiotika dok ne izađe u potpunosti iz orgabizma.

 

Evo kako je tekao moj proces. Prvo, kad je riječ o bilo kakvim kozmetičkim tretmanima, lagala bih kada bih rekla da nisam izbirljiva. Vrlo pažljivo biram gdje ću ići, a s obzirom na to da ovo nije najjeftiniji tretman na svijetu i da svoju kožu dajem u tuđe ruke, osoba za koju sam htjela da me riješi ove vječne muke trebala je biti profesionalna i odgovorna.

Ne mogu vam niti opisati koliko sam bila sretna što sam došla u ruke Vesne, vlasnice Derma Venus ordinacije, u sklopu koje djeluje i Poliklinika Veir, centar za estetiku.

Vesna je najpozitivnija, najveselija i najsimpatičnija osoba koja mi je sve objasnila što me zanimalo, i imala je strpljenja za moje 1001 pitanje.  Posebno me intrigiralo je li laser zaista medicinske kvalitete. U ordinaciji koriste CANDELA GentleLase Pro-U, a ako ga proguglate, doznat ćete da je među najboljima na tržištu. Također, riječ je o alexandritnom, a ne diodnom laseru koji zna uzrokovati nelagodu ili bol.

Zahvaljujući Vesni, cijeli je proces tekao još glađe. Ako se odlučite za laserske tretmane, zaboravite na čupanje i izbjeljivanje dlaka u međuvremenu. Vaš novi prijatelj, prije i između tretmana je isključivo žilet. Na svaki tretman dolazite glatke, dan prije obrijane. Prvo ćete, nakon što ispunite upitnik u ordinaciji, napraviti test na laser da bi Vesna saznala kako vaša koža reagira i registrira li laser dlaku (ako je svijetla).

Za vrijeme trajanja tretmana dobit ćete zaštitne naočale. Sam tretman, ovisno o području kojeg tretirate traje oko 20 min. Ja bih svih 20 minuta pričala i šalila se s Vesnom pa bi mi tretman prošao u sekundi i nisam ni razmišljala o tome boli li išta. Moguće da je razlog tome i činjenica da laser kojeg koristi ima i sustav hlađenja pa je cijeli proces bio vrlo ugodan.

Navodno neki osjećaju lagano peckanje na najosjetljivijim dijelovima kože. Kako reagirate, doznat ćete na konzultacijama.

Vesna je ocijenila da su mi potrebna 5 do 6 tretmana kako bi bio postignut željeni glatki učinak.

Nakon prvog tretmana nisam vidjela poseban pomak, možda 10% poboljšanu situaciju.

Nakon drugog tretmana situacija je bila drastično drugačija, a nakon trećeg sam znala da je ovo najbolje utrošen (ili bolje reći uložen) novac. Baš kao što je Vesna i rekla, bila su mi potrebna 6 tretmana, od kojih je posljednji bio minimalna dorada.

Nakon tretmana dlaka će narasti, ali i otpasti. Iako zvuči loše, poprilično je nevidljiv proces. Možda je tome doprinijelo i to što sam jednom tjedno radila laganu eksfolijaciju kože.

 

I to je to! Brzo, jednostavno, bezbolno, uspješno, glatko.

 

Ako vas nervira depilacija ili imate problema s urastanjem, topla preporuka je da odete na besplatne konzultacije i doznate sve što vas zanima. Ovo nije plaćeni oglas, sve svoje tretmane sam sama platila i jedino za čim žalim je što to nisam napravila ranije!

 

Obzirom da je vrijeme Božića i darivanja, Derma Venus vam poklanja -20% na sve laserske tretmane. Nema na čemu!