Priča iza crvenih potplata Christiana Louboutina

Louboutinke su postale kultna ženstvena obuća koju gotovo svaka žena želi imati u svom ormaru. Crveni potplat dodaje profinjenost i ženstvenost cipeli na petu, no jeste li se ikada zapitali kako je slavni dizajner došao do ovog rješenja?

Nova knjiga Christian Louboutin by Christian Louboutin otkriva da je poznati dizajner inspiraciju pronašao u crvenom laku za nokte.

Nakon što je vidio asistentičin crveni lak kojime je lakirala nokte, sinula mu je ideja te ga je je uzeo lak i obojao crnu potplatu cipele samo da vidi kako bi izgledalo. Oduševio se rezultatom i počeo proizvoditi isključivo cipele s lakiranim crvenim potplatom.

Louboutin je odlučio staviti svoj potpis na crveni potplat te je zaštitio prava na crvenu nijansu Pantone 18 1663TP na potplatu cipele. Posljednjih se godina na sudu bori protiv proizvođača cipela koji ga kopiraju, no sve ide u smjeru da će biti nemoguće zaustaviti proizvodnju cipela s crvenim potplatom od strane drugih.

Iako već dugi niz godina ne koristi pravi lak za nokte prilikom izrade cipela, sada je moguće kupiti Rouge Louboutin lak za nokte koji je identične nijanse kao i potplat ovih kultnih cipela.