Priča iza brenda koji oduševljava svojim dizajnom fotelja

Braća Humberto i Fernando Campana čine dizajnerski duo koji stoji iza trenutno najpopularnijih plišanih fotelja na svijetu. Njihova priča počinje prije više od 15 godina, kada su frustrirani svakodnevicom došli na jednu kreativnu ideju.

“Netko je na ulici prodavao plišane igračke, medvjediće, krokodile, lavove… Fernando i ja smo se pogledali i rekli to je ta stolica!”- Humberto Campana

Nakon što su kupili hrpu plišanih igračaka u marketu, spojili su ih i namontirali na metalni okvir s tankim nogama i kao rezultat dobili fotelju s dječjim uspomenama koja donosi osmjeh na lice kako sami kažu.

Narudžbe su krenule, Disney im se javio sa željom da im kreiraju verzije fotelje s Mickeyem, Minnie i Plutom. Fendi je htio fotelju punu dlakavih čudovišta. Američki umjetnik Brian Donnelly htio je fotelju od vlastitog lika BFF, no primjetio je da svi žele njegovu fotelju i narudžbe su same krenule zbog čega danas većina fotelja nosi naziv A KAWS x Campana Brother.

Nedavno je Travis Scott kupio jedan primjerak za kćer Stormi koju ima s popularnom Kylie Jenner te je Instagram poludio za ovim dizajnerskim komadom.

Fan klub sve je veći te sve više ljudi želi imati vlastiti primjerak ove popularne fotelje. Od Kanye Westa do Françoisa Catrouxa i Francisa Sultane koji tvrde da su fotelju odobrila i njihova djeca koja su oduševljena komadom namještaja koji priča njihovim jezikom.

FOTO: Architectural Digest

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0