Preporuka za film: “Marginalci”, najgledaniji hrvatski film

Ako ste među onima koji vole ići u kino, onda ste sigurno uvijek u potrazi za novim filmom. Hrvatski film “Marginalci” najgledaniji je hrvatski film prošle godine, a znamo i zašto. Radi se o komičnoj priči produkcije Kerekesh Teatra i Ljubomira Kerekeša, koja će nasmijati svakoga.

Radnja je smještena u Črevo, mjesto ‘gdje je i Bog rekao laku noć’, a odvija se u vrijeme skupštine odbora sela Črevo kojoj je svake godine vrhunac ‘umjetno-kulturnička’ priredba u izvedbi svih članova odbora. Sve je došla popratiti i NNTV (Naša najnovija hrvatska televizija) iz Zagreba, u sklopu emisije ‘Hrvatski seljak u Europi’. TV ekipa u selu nailazi na brojne sugovornike i snima mnoštvo materijala, koji može biti prikazan samo na lokalnoj televiziji i za jako malo gledatelja.

Ova komedija će vas nasmijati upravo iz razloga šro svatko od nas može prepoznati opisane karaktere i stajališta glavnih likova. Jer kada produkcija odgovara na pitanje tko su Marginalci, zaključuje: “Svi smo mi marginalci. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju “Zbogom oružje”, a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini.”

U filmu, između ostalih, glume Ljubomir i Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ana Begić Tahiri, Ksenija Marinković, Draško Zidar, Marija Krpan i Mijo Pavelko. Više od 160 ljudi sudjelovalo je u snimanju filma “Marginalci” koje je počelo sredinom ožujka prošle godine i, kako navode, uspješno završilo na zadovoljstvo cijelog autorskog tima.

‘Marginalci’ garantiraju dobru zabavu i skoro dva sata neprestanog smijeha pa vjerujemo da je ovo super razlog za posjet kinu.

 

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0