Oyster Perpetual 41

Predstavljene nove verzije kultnih Rolex modela! Donosimo sve detalje…

Iako je predstavljanje noviteta bilo odgođeno uslijed situacije koja je zavladala u svijetu, Rolex je nedavno obavijestio javnost kako će noviteti ipak biti predstavljeni 1. rujna 2020. A tako je i bilo. Prezentacija novih satova održala se digitalno, putem službene web stranice  i društvenih mreža, a sve novitete imate priliku vidjeti na portalu MagMe, kao i na stranici i društvenim mrežama službenog Rolex distributera u Hrvatskoj, tvrtki Mamić 1970.

Prethodnih godina novi Rolex satovi predstavljani su na sajmu Baselworld, najvećem sajmu luksuznih satova i nakita, no vijest o neočekivanom predstavljanju u rujnu stigla je uz šokantnu informaciju kako, nakon više od 80 godina sudjelovanja, brend napušta sajam Baselworld. Ne samo da je otkazao, nego je i pokrenuo inicijativu kojom je okupio niz drugih velikih brendova kao što su Tudor, Patek Philippe, Chanel i Chopard s kojima će organizirati vlastiti sajam u Ženevi početkom travnja 2021. godine.

Tako je jedna od najpopularnijih kolekcija Rolex satova – Oyster Perpetual, upravo predstavljena online u novom ruhu. Riječ je o satovima Submariner, Datejust, Oyster Perpetual te Sky-Dweller od kojih je svaki dobio novu verziju, odnosno redizajnirani izgled, a veličina 39 u potpunosti je zamijenjena nešto većom – 41 mm (također je i veličina 26 zamijenjena s veličinom 28). No, ono što se nije promijenilo je kvaliteta koju Rolex garantira – brend u svijetu luksuznih satova predstavlja sinonim za izvrsnost koju simbolizira zeleni pečat odnosno oznaka da je riječ o Superlative Chronometeru.

Oyster Perpetual Submariner

Nova generacija model Submariner i Submariner Date predstavljena je u redizajniranoj verziji – karakterizira je veće kućište 41 mm i narukvica s nešto širom karikom u sredini. Baš kao originalni Submariner model, ovaj robustan sat predstavljen je u Oyster čeliku s crnim brojčanikom i s Cerchrom prstenom.

Submariner Date, pak, ističe se klasičnom kombinacijom crne i zelene ili plave boje uz Oyster čelik, koji neodoljivo podsjećaju na prethodnika, dok je atraktivna i verzija napravljena u kombinaciji čelika i 18-karatnog žutog zlata s plavim brojčanikom, u nešto svjetlijoj nijansi pod nazivom Royal Blue. Novost je i da je Submariner opremljen s kalibrom 3230, koji je lansiran ove godine, dok je Submariner Date ima kalibar 3235.

Oyster Perpetual Datejust

Klasik kuće Rolex za 2020. godinu, dimenzije kućišta 31 mm, predstavljen je u novoj, bijeloj Rolesor verziji koja je kombinacija Oyster čelika i 18-karatnog bijelog zlata. Najblještavija zvijezda kolekcije svakako je verzija čiji je prsten optočena dijamantima koji okružuju brojčanik boje patlidžana s efektom sunčevih zraka. Rimske brojke također su izrađene od bijelog zlata osim VI koja je izrađena od 11 dijamanata. Ostale tri verzije modela dostupne su s lakiranim bijelim, mint zelenim i tamnosivim brojčanikom, a krasi ih kalibar 2236.

Oyster Perpetual

Novi model koji se pridružio Oyster Perpetual obitelji je 41 predstavljen u dvije verzije, s crnim i srebrnim brojčanikom s efektom sunčevih zraka. Retro vibru potonjoj verziji daju brojke i kazaljke izvedene u 18-karatnom žutom zlatu, dok crni model krase detalji od 18-karatnog bijelog zlata. Novost su i nove boje Oyster Perpetual 36 modela koje im daju dinamičan look – ružičasta, tirkizna, žuta, koraljna i zelena zadovoljit će svačiji ukus. Simbol univerzalnog i klasičnog stila je Oyster narukvica, a satovi su opremljeni kalibrom 3230.

Oyster Perpetual Sky-Dweller

Prvi sat iz klasične kategorije koji je opremljen s Oysterflex narukvicom je upravo Sky-Dweller. Tehnološko remek djelo tako je spoj inovativnosti i elegancije – kontrast narukvici za koju Rolex ima patent čini žljebasti prsten od 18-karatnog zlata, kao i zlatne brojke i kazaljke, smještene na crnom brojčaniku. Ovaj je model dostupan s kalibrom 9001 koji je jedan od najkompleksnijih koji je ikad razvijen i proizveden u Rolexu. Ukratko, model koji je još atraktivniji iznutra nego izvana, ako je to uopće moguće.

Svi se modeli mogu razgledati i kupiti putem društvenih mreža i stranica službenog distributera kuće Rolex u Hrvatskoj, tvrtke Mamić 1970, a u nastavku pronađite neke od naših favorita.

Rolex Datejust 31
Rolex Oyster Perpetual 31
Rolex Submariner Date
Rolex Datejust 31
Rolex Oyster Perpetual 31
Rolex Submariner Date