U predivnom ambijentu Magnolia slastica održano je jutarnje druženje uz ukusne slastice i Moët & Chandon Rosé šampanjac, a to je bila prilika i za predstavljanje limitirane kolekcije Rosé Capsule 2018.

Predstavljanjem kolekcije odano je priznanje Madame de Pompadour, ikoni i it djevojci 18. stoljeća, zaslužnoj za uspjeh Moët & Chandon šampanjca na francuskom kraljevskom sudu. Ova neobična limited edition boca prikazuje osvrt na ekstravagantno sudstvo tog vremena, interpretirajući prošlost suvremenim stilom i izričajem.
Povijest Moët & Chandon šampanjca usko je povezana s utjecajem Madame de Pompadour, koja je ujedno bila i najmoćniji povjerenik kralja Luja XV. Bila je jedna od prvih ambasadora francuske šampanjske kuće, predstavivši ga svojem utjecajnom kraljevskom društvu. Prema legendi, jednom je priznala da je šampanjac jedino vino koje ženu čini lijepom.

Madame de Pompadour vodila je atraktivan i avangardan život, a njezina uloga je ključna i u stvaranju Pariza sjedištem kulture, umjetnosti i svjetske scene.
Prema Moët & Chandonovom legendarnom savoir-fêteu, ova boca svojim vizualom prikazuje raspoloženje na kraljevskom balu. U prvom redu fokus je na markizi, zatim na neodoljivim haljinama, cabaret djevojkama, te na kraju zavodljivom gospodinu u rock & roll stilu. Ovakav vizualni izbor odražava mješavinu kultura koje se šire od 18. stoljeća, kada se umjetnici različitog stila okupljaju na kraljevskom dvoru te nadahnjuju jedni druge.

Moët & Chandon 2018 Rosé capsule kolekcija slavi sve nijanse ljubavi i baš zato je savršena za slavlje ljubavi povodom Valentinova.

Foto: Mirko Janković