Leonarda Boban

Predstavljena H&M Innovation Circular Design Story kolekcija u Zagrebu! Evo tko je sve bio…

Sinoć je u galeriji Lexart Skladište kulture, u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža uz prisustvo medija i ljubitelja mode, H&M ponosno predstavio Innovation Circular Design Story: slavlje mode, koja kao nezaustavljiva sila donosi ne samo radost nego i demonstraciju snažnog potencijala “cirkularnih modnih strategija”.

Svaki odjevni predmet u kolekciji proispituje vizualne stereotipe koje vezujemo uz održivu modu, donoseći blistavi duh visoke mode i osjećaj mladenačke snage i optimizma. Kolekcija, koja obuhvaća žensku, mušku odjeću i modne dodatke, rezultat je suradnje stilista Ib Kamare, koji je osim stilizirao kampanju ,kao kreativni savjetnik na samoj kolekciji usko surađivao s dizajnerskim timom brenda H&M.

Nika Turković

Vizualni koncept samog postava osmislila je suvremena umjetnica Ivana Mrčela, koja je povodom ove nesvakidašnje izložbe rekla kako umjetničko djelo na neki način postaje kabinom za isprobavanje odjeće te iščekuje svoje posjetitelje koji će ulaziti u instalaciju i naći se u interakciji s radom.

Janko Janić i Ema Luketin

Kolekciju su prve isprobale jedna od naših najpoznatijih pjevačica, ali i velika ljubiteljica mode Jelena Rozga i modna ikona Leonarda Boban, koja oduvijek oduševljava svojim eklektičnim stilom , donoseći upravo taj blistavi duh visoke mode koji nam H&M ovom kolekcijom predstavlja. Pridružuju im se i najutjecajniji influenceri mlađe generacije, Ema Luketin i Janko Janić.

Processed with VSCO with a6 preset

Kolekcija Innovation Circular Design Story samo je nastavak H&M-ove revolucionarne nove inicijative za održivost koja se temelji na naprednim ideje i inovacijama. Kolekcija uvodi Circulator, H&M-ov alat za kružni dizajn, osmišljen sa svrhom pomoći H&M-ovim timovima u stvaranju proizvoda prikladnih za kružno gospodarstvo i najnoviji je korak u H&M-ovoj pionirskoj potrazi za novim načinima razmišljanja o dugovječnosti odjeće prihvaćajući eksperimentiranje, dijalog, ispitivanje i isprobavanje.

Jelena Rozga

Svaki komad u ovoj kolekciji kreiran je s namjerom maksimiziranja korištenja i recikliranja. Komadi su svestrani, napravljeni da funkcioniraju na više načina; oni ističu novi način razmišljanja o odgovornosti prodavača, koji se nastavlja dugo nakon prodaje svakog odjevnog predmeta. Iz tog razloga, dizajnerski tim je uzeo u obzir ne samo izgled svakog komada, već i dekonstrukciju; način na koji se dijelovi mogu prilagoditi za povećanu ponovnu upotrebu ili rastaviti za ponovnu cirkulaciju.

Ivona Rauch i Lana Radnić

Kolekcija će biti dostupna online na www.hm.com od 9. prosinca, a postav kolekcije može se pogledati još danas u u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža – Lex Art (Frankopanska 22 – 24) do 18 sati.

Mateja Sučević
Janko Janić
Karla Zelić
Nabilah Harron
Nika Turković
Nina Mia Čikeš
Petar Trbović
Tihana Harapin Zalepugin
Tina Bačić i Ana Tevšić Nauković
Ali Mirza Mulabegović
Anamaria Raič
Ante Burazin i Jelena Rozga
Barbara Barišić
Donna Lugonja Petković
Elena Dizdar
Ema Luketin

Ines Heli
Ivana Antunović Jović
Ivana Mrčela

Fotografije: John Pavlish

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0