Predstavljamo projekt “Art & Grad – Umjetnost se oglasila”

Iz godine u godinu jesen u glavnom gradu prepuna je zanimljivih događanja i projekata, no ove sezone se sprema nešto uistinu posebno. Ako još niste čuli za novu umjetničku platformu Artupunktura, vrijeme je da saznate o čemu se radi. Projekt je zamišljen kao platforma za kulturu i umjetnost kojoj su se na poziv Turističke zajednice grada Zagreba priključili različiti sudionici sa svojim programima.

Cilj projekta je, između ostalog, razvoj kulturnih programa, kreiranje različitih modela sudjelovanja, aktiviranje neiskorištenih javnih prostora u svrhu umjetnosti i kulture, poticanje održivosti uz naglasak na ostvarenju povezanosti umjetnosti, kulture i turizma kroz očuvanje lokalne zajednice i urbanu regeneraciju.

Ovdje vam predstavljamo jedan od najvažnijih dijelova ovogodišnje Atrupunkture, projekt “Art & Grad – Umjetnost se oglasila”, koji ima za cilj smanjiti vizualnu buku u Zagrebu.

“Art & Grad – Umjetnost se oglasila” je urbana art intervencija koja promocijom hrvatske suvremene umjetnost cilja smanjiti vizualnu buku u gradu prouzrokovanu prekomjernim komercijalnim porukama koje opsjedaju ulice Zagreba. Naime, na mjesto jumbo plakata i ostalih plakatnih površina s oglasima koji uglavnom štete estetskom dojmu grada, dolazi umjetnost. Na tristo lokacija po cijelom gradu za par dana bit će postavljeno tristo reprodukcija umjetničkih djela najznačajnijih hrvatskih umjetnika. Grad se pretvara u galeriju na otvorenom dok slučajni prolaznici postaju posjetitelji izložbe, sudionici u bogatom kulturnom životu grada. Tako Art & Grad donosi novu publiku suvremenoj umjetnosti, a gradu turističku atrakciju.

Iza projekta “Art&Grad – Umjetnost se oglasila” stoji Lauba – Kuća za umjetnost i ljude, a komunikacijsko vizualni identitet projekta osmislila je i producirala zagrebačka agencija Šanavala Concept Store.

Fotografije: Šanavala Concept Store

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0