Povratak Balenciage visokoj modi

Veliki povratak Balenciage haute coutureu dogodit će se u srpnju ove godine u Parizu kada će predstaviti prvu kolekciju.
Bit će to prva haute couture revija od 1968. godine, kada je sam Cristóbal Balenciaga zatvorio atelje. Ovo će za Demnu Gvasaliju, Balenciaginog kreativnog direktora, biti pomak u smjeru drugačijeg spektra mogućnosti izrade i prikaza odjeće.

Thomas Kublin

Sam Gvasalia ističe da je haute couture u samoj srži ove modne kuće, pa je njegova kreativna i vizionarska dužnost vratiti Balenciagu u visoku modu. Za njega je couture još neistražen način kreativne slobode i platforma za inovaciju koja modernu viziju Balenciage vraća korijenima.

Nakon kreiranja hudica, majica i tenisica za Vetements, brend kojeg je Gvasalia, sada u potpunosti posvećen Balenciagi, osnovao s bratom, ovo će biti veliki korak za mladog dizajnera. Balenciaga će biti prva modna kuća u vlasništvu Kering grupacije koja će izlagati na couture reviji, a na ovaj su se korak odlučili jer je Gvasalia polučio odličan uspjeh s dosadašnjim kolekcijama i ostvario izvanredne rezultate prodaje.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0