Potvrđena druga sezona serije Stranger Things

Nakon što su gledatelji diljem svijeta ovog ljeta ostali oduševljeni novom Netflixovom serijom Stranger things, tvorci serije Matt i Ross Duffer već rade na drugoj sezoni.

“Volimo misliti o epizodama kao o filmovima. Mislim da će mnogo ljudi preferirati drugu sezonu jer će biti još mračnija i čudnija.”- Matt Duffer

Serija kombinira elemente Stevena Spielberga, Stephena Kinga i Johna Carpentera, a radnja se zbiva u malom gradiću u Indiani 1983. godine. Druga sezona nastavljat će se na događaje iz prve sezone, ali radnja je smještena u 1984. godinu. Ross Duffer ističe kako je važno da se druga sezona shvati kao nastavak iako je glavna problematika prve sezone, nestanak Will Byersa, riješena i dječak je spašen.ep106_stillpullsfornetflix_052516_1Stranger Things jedna je od najhvaljenijih serija i veliki hit ovog ljeta, a to dokazuje i visoka ocjena korisnika na IMDB-ovoj ljestvici koja iznosi visokih 9,1.

Iako se tek očekuje službena potvrda od strane Netflixa, o drugoj sezoni priča se od kad je serija ugledala svjetlo dana, a kreatori serije ističu kako se ne namjeravaju zadržati na samo dvije sezone. Iako je njihova želja bila drugu sezonu predstaviti u vrijeme Božića, kažu kako je realnije za očekivati izlazak tokom iduće godine.

s3