Kraj jedne ere je na pomolu. Dizajner Jean Paul Gaultier najavio je da će njegova couture modna revija, 22. siječnja u Parizu biti ujedno i posljednja koju će održati.
Bit će to i proslava 50 godina rada i stvaranja ovog dizajnera, a modni spektakl održat će se u Théâtre du Châtelet na kojeg su pozvani baš svi.
Pa iako više neće izlagati haute couture kolekcije, Gaultier najavljuje kako ima nove zamisli i potpuno novi koncept stvaranja, o kojima za sada šuti, ali ih namjerava uskoro otkriti.

2014. godine Gaultier je prestao s radom na ready-to-wear kolekciji kako bi se fokusirao na couture i beauty liniju. Jedan je od ikona francuske mode, a od 1976. godine kada je pokrenuo svoju kompaniju, stekao je kultni status, pogotovo 80-ih godina kada je dominirao modnom scenom zajedno s Claude Montanom i Thierry Muglerom.
Karijeru je počeo s 18 godina, radeći kod Pierrea Cardina kao asistent dizajnera. Radio je i za Jacquesa Esterela i Jeana Patoua prije nego što se upustio u samostalne vode.


Kreirao je neke od najljepših modnih brojeva, a njegov parfem, prepoznatljiv po bočici u obliku muškog torza polučio je nevjerojatan uspjeh te je i dan danas jedan od bestsellera. Među prvima je u modnu scenu uključio i plus size modele naglašavajući kako su modeli svih veličina i seksualnosti dobrodošli.
U modnu povijest upisao je i suknje za muškarce te kultni šiljasti grudnjak kojeg je nosila Madonna.