Popularni japanski restoran Takenoko na novoj adresi

Kada danas prošećete Zagrebom ili većim gradovima Lijepe naše, japanske restorane možete vidjeti svugdje, no prije njihovog booma postojao je samo jedan – Takenoko. Godinama je Takenoko među najboljim restoranima u Zagrebu, a kvalitetu Takenoka dokazuje upravo njegova vjerna publika. Poznat je sindrom WOW efekta među zagrebačkim restoranima- otvori se novi restoran ili bar u Zagrebu, ima svojih 15 minuta slave te već nakon nekoliko mjeseci zjapi prazan. Ono što je Takenoko odmaknulo od navedenog jest vrhunska hrana, ali i raznolika klijentela. Takenoko je postao  mjesto u kojem poslovnjaci održavaju svoje sastanke, ali gdje i mlade djevojke slave svoje rođendane, a parovi godišnjice.

Sada se Takenoko seli na novu adresu, u Masarykovu 22. No neće se mnogo toga promijeniti – svoje poznate specijalitete na novoj će lokaciji i dalje pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno s Mariom Obrovcem te njihovim provjerenim timom.unnamed (3) unnamedTakenoko je nametnuo visoke standarde gastronomske ponude u Zagrebu. Kada se radi o pripremi i serviranju hrane, njhovi kuhari pravi su pioniri u praćenju svjetskih trendova. Tako će se na novom, izmijenjenom meniju moći pronaći: uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff, ramen soup i ostala japanska jela koja su osmislili chefovi. Ova proširena ponuda zasigurno će zadovoljiti nepca i najvećih gurmana.

Ono što će zasigurno razveseliti mnoge jest i nova ponuda koktela restorana Takenoko, među kojima se posebice ističe Old fashion Takenoko – koktel s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast petnaeste godišnjice restorana.unnamed (4) unnamed (7)Za izuzetno originalan interijer, koji se sada prostire na čak 300m2, zaslužan je zagrebački Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac – arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak. Promišljenim projektom prostoru su udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola. Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom interijeru daju izuzetno ugodan ambijent. Ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.unnamed (5) unnamed (8) unnamed (1) unnamed (6) unnamed (9) unnamed (10)

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0