Ponovno izlazimo, ponovno nosimo makeup: Kako postići smokey eyes look u 10 minuta

Ponovno izlazimo, ponovno nosimo večernji makeup, ponovno biramo smokey eyes look! Jedan je od onih beauty lookova koji je maksimalno efektan i koji možete izgledati kao da ga je napravio profesionalac, iako ste se upravo vi poigrali četkicama i sjenilima ispred ogledala u svojoj kupaoni. No, iako izgleda kao jednostavan look za izvesti, i smokey eyes zahtijeva određenu dozu vještine. Postoje trikovi uz pomoć kojih ćete ovaj večernji look napraviti jednostavnije i u roku od 10 minuta, a možete ih doznati u nastavku.

Iako se uobičajeno radi s crnim sjenilom, što može izgledati vrlo dramatično, smokey eyes možete napraviti i u khaki nijansi, toploj sivoj ili smeđoj, a upravo su to boje koje vladaju novom kolekcijom makeupa kuće Chanel, o kojoj smo vam nedavno pisali. Upravo su nas ti proizvodi nadahnuli na to da isprobamo jednostavniju, bržu i prigušeniju verziju smokey eyes looka u nekoj od tih nijansi čiju je količinu lakše kontrolirati, a i popraviti, za razliku od crnog sjenila, a posebno nam se svidjelo izvesti metalik verziju ovog klasičnog looka (iako nećete pogriješiti ni s mat varijantom).

Ono što najprije morate napraviti je odrediti oblik, iako će sjenilo i olovka biti izblendani i imati smokey izgled u konačnici – morate znati granice do kojih nanosite makeup. Stanite ispred ogledala, neka vam lakat bude na ravnoj površini i mali prst naslonjen na obraz, za stabilnost ruke kojom ćete najprije nanositi olovku u istoj nijansi kao sjenilo koje ste odabrali. Pripremite tanku četkicu za makeup, korektor sa četkicom ili štapić za uši, koji će vam pomoći da liniju olovkom učinite urednijom te olovku nanesite u debljem sloju na vanjski kut oka i u pregib kapka.

Probajte da linija na svim dijelovima bude otprilike iste debljine te je izbledajte četkicom prema sredini oka – nemojte zaboraviti i na donji dio oka u kojem možete ponoviti isti postupak. Linija bi u kutu oka trebala završavati u ravnini obraza, osim ako imate oblik očiju koji ide prema dolje, tada vrhove usmjerite više prema obrvama. Opustite se, najteži dio je gotov.

Nakon što imate oblik, vrijeme je za nanošenje sjenila. Naša preporuka je da koristite tekuće metalik sjenilo koje se jednostavnije nanosi, a trebate ga staviti na sredinu oka, u izdašnoj količini. Utapakajte ga četkicom ili vršcima prstiju, a u unutarnji kut oka na isti način nanesite manju količinun sjenila svjetlije nijanse, kako biste, bez obzira na “teži” makeup zadržali svježinu, sjaj u očima i kako ne biste izgledali umorno. Ciljajte sami kut oka, a ostatak kapka neka bude obojen odabranom smokey eyes nijansom.

I to je to! Naime, s obzirom na to da ste stavili naglasak na oči, ostatak lica trebali biste u potpunosti “ogoliti” odnosno ne nanositi previše šminke. Za završtak looka nanesite maskaru, počešljate obrve, stavite samo malo rumenila na obraze i balzam za usne. I klonite se pudera za lice, pogotovo onih u prahu koji mogu previše matirati lice i umjesto toga samo nanesite korektor tamo gdje je potreban – oko nosa i ustiju, ispod očiju te na nepravilnosti koje možda imate na koži, poput prištića i kapilara.

Blaža verzija smokey eyesa looka može se postići u tren oka, pogotovo kad znate da se ostatku lica gotovo uopće ne morate posvetiti. Usudite se probati!

Fotografije: Instagram, Chanel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0