Pogledali smo novu seriju Ridleya Scotta u jednom dahu

Ove godine stvarno je teško pronaći TV sadržaj koji će nas držati prikovanima za male ekrane, no redatelj Ridley Scott je to svakako uspio svojom novom serijom.

Serija “Raised by Wolves” premijerno je prikazana na platformi HBO MAX početkom rujna, a za streamanje na HBO-u bit će dostupna od 23. listopada.

Ova sci-fi serija, zapravo ostavlja dojam filma u deset epizoda i dostojan je nasljednik Scottovih filmova  kao što su “Alien” i “Blade Runner”.

Radnja serije smještena je u neodređenu budućnost u kojoj je naš planet pokoren sukobom između ateista i vjernika. Ateisti su poslali dva androida na drugi planet kako bi odgojili djecu i pokrenuli novu koloniju. Iako je radnja već na prvu jako zanimljiva, postaje još zanimljivija dolaskom svemirskog broda s preostalim ljudima koji su vjernici.

Iako je kreator serije Aaron Guzikowski, možda najpoznatiji po filmu “Prisoners”, Scott kao redatelj ostavlja svoj potpis posvuda. Goli krajolici, Zemlja osuđena na propast, androidi koji izgledaju i ponašaju se kao ljudi i crno-bijeli pogled na čovječanstvo čine vizualni spektakl, popraćen odličnom glumom.

Teme poput smaka svijeta, odgoja, religije, pa čak i prokreacija androida (robota) pozivaju na ozbiljno promišljanje satima nakon odgledane epizode, iako epizoda od 45-50 minuta zaista prođe jako brzo, u jednom dahu.

Ova serija odlična je za sve fanove serijala poput “Igra prijestolja” i “Westworld”, koji trenutačno imaju praznog prostora na svojoj watch listi.

Pričekajte 23. listopad kako biste seriju pratili iz tjedna u tjedan, ili, ako ste nestrpljivi poput nas, serija već može pogledati putem platforme HBO GO, a ovog petka na rasporedu je finale prve sezone!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0