Pogledali smo dokumentarac o Pameli Anderson na Netflixu, evo zašto je zanimljiv!

Dokumentarci u kojima poznate osobe otkrivaju “svoju stranu priče”, dane djetinjstva ili daju uvid “iza scene” oduvijek su bili popularni i zanimljivi za gledanje, a Netflixov novi dokumentarni film “Pamela, a love story” o životu glumice Pamele Anderson otkriva potpuno drugačiju realnost i istinu od one kojoj smo bili svjedok tijekom devedesetih i ranih 2000-ih.

Pamela Anderson je jedno od najpoznatijih imena u Hollywoodu, glumica koja je u jednom trenutku života bila i najveća zvijezda na svijetu, ali i osoba koju se kroz čitavu karijeru te period u kojem je bila u najvećem fokusu javnosti predstavljalo isključivo kao seks simbol i putem videa usporenih snimaka iz serije “Baywatch”.

No, u ovom ćete filmu vidjeti puno više od toga – neustrašivu ženu koja je cijeli život nesebično davala te se stoički nosila s nebrojeno mnogo seksističkih i neugodnih komentara koje bi svaki pojedinac teško podnio. Možete zaboraviti i na savršen makeup i profesionalno napravljenu frizuru, pripijenu odjeću i imidž u kojem smo je inače navikli viđati jer se Anderson već u prvoj sceni pojavljuje bez trunke šminke, u svojem domu u malom gradiću u Kanadi u kojem se rodila i odlučila ponovno živjeti.

Anderson se kroz čitavu karijeru, unatoč brojnim uspjesima, povezuje sa snimkom seksa u kojoj se pojavljuje s tadašnjim suprugom, a za koju se oduvijek nagađalo da su je upravo ona i Tommy Lee namjerno pustili u javnost. U dokumentarcu “Pam, a love story”, Anderson rasvjetljava čitavu situaciju, ali i otkriva bol koju joj je ta snimka prouzročila te koju i dan danas prouzrokuje. U filmu se pojavljuju i njezina dva sina, rođena u braku s glazbenikom.

Njihov brak punio je novinske stupce i redovito se nalazio na naslovnicama magazina, a dio je njezinog života koji je na nju, kako sama ističe, ostavio najveći utisak. I to ne iz razloga na koje biste na prvu pomislili, skandala i negativnih aspekata njihovog partnerstva, već zbog ogromne ljubavi koju više nikad nije pronašla. Ljubav poput te je nešto za čime je čitavo vrijeme žudjela, a i kroz druge brakove i pokušala pronaći.

Ono zbog čega joj se svi mogu diviti je činjenica da – u trenutku u kojem bi shvatila da to nije ljubav koju traži – bi jednostavno otišla. I to na isti način na koji je otišla od najveće ljubavi u životu, Tommyja Leeja nakon što je digao ruku na nju, svjesna da je to uvod u život koji svojoj djeci ne želi  priuštiti. Anderson je, naime, od djetinjstva imala težak život, obilježen seksualnim zlostavljanjem, o kojemu priča u dokumentarcu. Iako je otvorila dušu, u brojnim scenama i zastane kada je riječ o preteškoj temi za razgovor ili, pak, zamoli nekog od ekipe iza kamere da pročita dio iz dnevnika umjesto nje, zbog toga što joj to iznimno teško pada. U filmu je čak naglasila i kako ga upravo zbog toga neće ni pogledati.

 

Bez da vam odajemo previše, sugeriramo da dokumentarac sami pogledate, neovisno o tome kojeg ste spola i kakvo mišljenje o Anderson imate. Ono što je sigurno je da da će se gotovo svakoj ženi stegnuti želudac od bijesa kada pogleda dio dokumentarca u kojem započinje suđenje zbog puštanja njezine seks snimke (u dokumentarcu otkriva da suprotno napisima nije zaradila niti jedan dolar od snimke) koja je ukradena iz njezina doma, dok pritom brojni muškaraci uključeni u proces, kao dokaze zašto snimka smije biti puštena, ističu njezine gole fotografije za Playboy kojima je, po njima, izgubila svako pravo na privatnost.

Glumica u detalje objašnjava koju sramotu i bol je prolazila zbog svega toga, dok su se javnost i ostale poznate osobe poput slavnih američkih voditelja, pred njom ismijavali sa situacijom u kojoj se nalazi. Osim svih neugodnosti kroz koje je tada prolazila, i karijera joj je puštanjem snimke završila, dok njezin suprug nije snosio slične ili iste posljedice iznošenja njihove najveće intime na vidjelo.

Dokumentarac tako stavlja fokus na pravo na privatnost i odnos društva prema ženama koji su, unatoč tome što je od tada prošlo gotovo 30 godina, ostali na gotovo pa istom. Pamela Andreson dokumentarac završava sa još jednim projektom u kojem možda na prvu ne biste pomislili da će sudjelovati i pokaže sve svoje sposobnosti u glumačkom smislu. Ona je puno više nego što joj se kroz cijelu njezinu karijeru priznavalo i njezina želja za istinskom ljubavi i životom koji želi je inspirativna. Ako ovaj vikend još nemate planove, stavite si gledanje ovog film za prioritet. Vjerujte nam, nećete požaliti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Netflix

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0