Pogledajte luksuzan hotel na Lopudu u kojem ljetuju Beckhamovi

Britanski celebrity par Victoria i David Beckham, trenutačno ljetuje u Hrvatskoj, a nakon posjeta Veneciji, odlučili su se za krajnji jug hrvatske obale, točnije bajkoviti otok Lopud. Otok je to iz skupine Elafita s bogatom poviješću koji je navodno naseljen već tisućama godina, a na otoku se nalaze ostaci starogrčkih i rimskih građevina. No, izbor Beckhamovih je pao na nešto mlađe zdanje – naime, na Lopudu postoje 24 crkve, a Franjevci i Dominikanci sagradili su ovdje svoje samostane pa je jedan od njih pod nazivom Gospa od Špilice pretvoren u luksuzan hotel.

Starinski samostan i imanje koje ga okružuje “nadgledaju” otok Lopud, a građevina datira iz 1483. godine te zbog toga luksuzan hotel nosi naziv Lopud 1483. U posljednjih 20 godina samostan je pažljivo obnovljen pod vodstvom barunice Francesce Thyssen-Bornemisza i arhitektonskog biroa Arhitektri kako bi se očuvao povijesna građevina franjevačkog samostana, njegov izgled i karakter, ali i prilagodio potrebama jednog luksuznog mjesta za odmor. Zbog važnosti zadatka obnova je potrajala dva desetljeća, a inovativna arhitektonska rješenja i dobro promišljeni detalji stvorili su ambijent s posebnom atmosferom, u kojem je iznimno opuštajuće boraviti.

Kako se pazilo na svaki detalj tako interijer krasi talijanski namještaj milanske dizajnerice Paole Lenti, kao i suvremena umjetnička djela iz kolekcije TBA21 te renesansne umjetnine i namještaj iz kolekcije Thyssen-Bornemisza. Jasno je da je riječ o jedinstvenom smještaju i mirnom utočištu koje besprijekorno spaja povijest i baštinu s privatnošću i sofisticiranošću. Lopud 1483 je smješten na najsjevernijem dijelu otoka te uživa ekskluzivan i odvojen položaj s pogledom na malu luku i otoke iza nje.

Samostanska gaređvian elegantno je pretvorena u pet privatnih apartmana, svaki s vlastitom kupaonicom i pogledom na more ili na ljekovite vrtove samostana. Sva stolarija je izrađena po narudžbi te su se koristile povijesne tehnike žbukanja pa su i interijeru i eksterijeru savršeno stopljeni povijest i moderan dizajn.

Objedovanje na otvorenom ključno je za iskustvo odsjedanja u hotelu Lopud 1483, od doručka na terasi za sunčanje i ležernih roštilja u idiličnim gornjim vrtovima, do pića na terasi uz zalazak sunca na vrhu drevne tvrđave, s pogledom na okolne Elafitske otoke. Gosti koji odluče objedovati unutra mogu uživati ​​u svetom okruženju i impresivnoj zbirci umjetnina u blagovaonici ili u ugodnom okruženju stare kuhinje, uz pizzu izravno iz tradicionalne hrvatske krušne peći.

S obiljem prostora za opuštanje, objedovanje na otvorenom ili mirno razmišljanje, prostrani vrtovi hotela preplavljeni su mediteranskim zelenilom, biljem i autohtonom faunom. U njihovom srcu, s otvorenim pogledom na more, nalazi se tvrđava koja je nekoć štitila sigurnost stanovnika otoka, pružajući utočište i sredstvo obrane od napada osmanskih gusara, a s vrha tvrđave možete doživjeti veličanstven pogled na susjedni otok Šipan i nacionalni park Mljet.

Isto tako, možete istražiti i pažljivo uređen “Sveti vrt” koji je stvorio arktički šaman Åsa Andersson. Devet različitih postaja dizajnirano je za meditaciju i kontemplaciju, a svaka je ukorijenjena u drevnoj nordijskoj i samskoj tradiciji iscjeljivanja. U drugom mirnom kutku imanja nalazi se tradicionalna “franjevačka” ljekarna, nadahnuta redovnicima koji su nekoć ovdje živjeli i meditirali. Značajnu pozornost posvećena je suvremenom prikazu franjevačke tradicije liječenja i delikatno je obnovovljen samostanski ljekoviti vrt kroz suradnju arhitekata i hortikultura. Danas je ovaj dio vrta ispunjen agrumima i aromatičnim, ljekovitim biljem korištenim u franjevačkoj ljekarničkoj tradiciji.

Lopud 1483 ima hamam i terasu za masažu u zalasku sunca koja gleda na zidine tvrđave, dok je prizemlju prostor za vježbanje opremljen Technogym klupom i Kinesisom – sve što vam je potrebno za potpuno opuštanje uma i tijela. Više o luksuznom hotelu Lopud 1483 možete saznati putem njihove službene stranice na kojoj možete i bookirati smještaj.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Lopud 1483

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0