Plava boja u interijerima

Iako plava boja u interijerima nije nikakav novitet, ove godine ubraja se među glavne trendove u uređenju. A zašto? Zato što predstavlja ono za čime najviše žudimo dok smo zatvoreni, a to su plavo nebo i more. Pa kada ih već u neograničenim količinama ne možemo imati uživo, uvijek ih možemo rekreirati u svojem domu.

Stolnjak Zara Home

Plava boja u interijerima djeluje nevjerojatno umirujuće, a može se postići na različite načine. Ako niste spremni za akciju ličenja zidova – iako jedan statement zid u tamnijoj nijansi ili, pak, odvažnoj Klein plavoj može sjajno pristajati uz interijer prepun bjeline, neutralnih ili zemljanih tonova, plavetnilo u svoj dom možete dovesti i kroz namještaj te detalje.

Dekorativne jastučnice IKEA

Sofe u svjetlijim nijansama plave ili, pak, sivo plavoj, lako će se uklopiti u svaki interijer, a prema istraživanju online platforme Etsy dekor i namještaj u nebesko plavoj boji bit će najtraženiji ove godine – rezultati kažu da je potražnja za komadima u svijetloplavoj ili nebeskoj nijansi porasla za 39 posto. Takav će se kauč odlično uklopiti u crno-bijele interijere, one obojene zemljanim tonovima, kao i u eklektične, maksimalističke interijere.

Posteljina Vivre.hr

Jednako kao zelena i žuta, plava potiče dobro raspoloženje, pa ne čudi činjenica da se baš te tri boje nalaze na gotovo svim top listama za uređenje interijera u 2021. godini. Doma su puno i često, pa svoj prostor želimo uljepšati i detaljima koji će nam odagnati brige i dopustiti nam da uživamo u životu. Prvu jutarnju kavu popijte u krevetu, okruženi nebeskoplavom posteljinom, za pozitivan početak dana! Oboružajte se vazama u boji ili posuđem i šalicama s plavim uzorkom, dodajte novi, jarkoplavi tepih, stolić za kavu, dekorativni jastuk ili dekicu u svoj prostor.

Vaza HAY (Dizajnholik)

Čini se kako su sva predviđanja za it boju u interijerima točna jer smo, istražujući ponudu robnih kuća, dizajnerskih brendova namještaja i online dućana koji dostavljaju u Hrvatsku, pronašli pregršt detalja u čitavoj paleti plavih nijansi. Plava boja u interijerima pravi je mood booster, a u nastavku pronađite komade koje smo izdvojili iz aktualne ponude.

Tepih Vivre.hr
Stolić za kavu Zuvier (Gnijezdo)
Sofa Vivre.hr
Vaza IKEA
Zdjelice i šalice za kavu IKEA
Tepih Vivre.hr
Sofa Emmezeta
Stolac White Label Living (Gnijezdo)
Podna lampa IKEA
Tepih Vivre.hr
Komoda IKEA
Tabure Kult Home
Posteljina Jysk
Jastuci H&M Home
Posteljina H&M Home
Fotelja Kult Home
Fotelja Kult Home
Stolac za ljuljanje Jysk
Vaza Royal Copenhagen
Pladanj za serviranje Royal Copenhagen
Šalica Royal Copenhagen
Dekica Zara Home
Fotelja IKEA