Torbe koje ove godine preplavljuju društvene mreže i street style fotografije zasigurno su cekeri – torbe koje su nekada simbolizirale odlazak u kupovinu namirnica. No danas ga svaka IT cura ima u svome ormaru.

Nedavno smo na društvenim mrežama zapazili jedan hrvatski brend koji nas je na prvi pogled oduševio. Riječ je o brendu Piccola Borsa koji u svojem asortimanu nudi predivne personalizirane torbe i cekere. Vlasnica brenda mlada je Doriana Miletić koja dolazi iz Zadra i studenica je ekonomije. Kreativna poduzetnica, osim sa svojim cekerima, oduševljava i svojim odjevnim kombinacijama gdje trendovske komade kombinira s basic modelima.

unnamed-18

Piccola borsa clutch torbe i cekeri prepravili su online modni svijet pa smo odlučili porazgovarati s vlasnicom brenda kako bi nam otkrila nekoliko stvari o sebi.

MM: Od kud ljubav prema cekerima i torbama?

D: Kao i svakoj ženi, torba mi je nezaobilazni modni dodatak bez kojeg ne mogu izaći iz kuće. A od kud ljubav.. Hmm to je nama ženama očito urođeno.
Što se tiče cekera, oduvijek su me privlačili i bili posebni zbog te ručne izrade.. Volim ljeto, more i plažu. A volim i pored sebe imati sve što mi je potrebno za dan na kupanju pa tako volim da se sve nalazi u mom cekeru. Osoba sam kojoj je uvijek nedovoljno stvari u torbi te uvijek izlazim iz kuće i onako usput kupim stvari i trpam u torbu s rečenicom “Aha i ovo ce mi trebati, čekaj samo još ovo, ajme još da i ovo ne zaboravim- to mi baš danas treba“ i tako dalje. Zato je ceker upravo idealna torba za mene. Žene su poludjele za cekerima i iz razloga jer ih mogu nositi baš na sve i jednostavno su postali must have u torbe za ovo ljeto.

unnamed-4

MM: Na koji ih način izrađuješ te koliko ti vremena treba za izradu jedne torbe?

D: Torbe se rade po narudžbi i dolaze iz Maroka. Ručni su rad vrijednih i predanih ruku. Svaka torba je posebna i jedinstvena. To je ono što mene privlači i zadržava kod takvih proizvoda!
Većinom se manufaktura odvija kod mene doma, pomaže mi i mama Irena. Svakom cekeru se pridaje posebna pažnja, jako smo predane i vrijedne ali – sve radimo s lakoćom, kroz smijeh i veselje i vjerujem da dio te energije cekerići ponesu i donesu svojim vlasnicama. Ključ svega je ljubav. Pa tko nebi volio dobiti cekerić pun ljubavi? Torbica je zapravo ključni komad, uključujući i cipele. Mi kroz ovu priču nudimo i mogućnost personalizacije. Slušamo žene i uključujemo ih u proces dizajniranja. Mislim da je uvažavanje, osim ljubavi, jedan od najvažnijih sastojaka.

Uglavnom sam preplavljena idejama, a kad krenem raditi, onda i potpuno zaokupljena time. Drago mi je što sam našla način kako da kanaliziram svu tu silnu energiju koju imam. Ona doslovno pršti iz mene.

unnamed-26 unnamed-13

Nekad bih voljela da dani duže traju, jer ne stižem napraviti sve što sam zamislila!

MM: Na što voliš nositi svoje cekere, kako ih preporučaš nositi?

D: Pošto sam jednostavna osoba, nosim ih na obične bijele majice (koje su konstantno na meni bilo ljeto ili zima), kratke hlače ili bilo koju haljinu- dugu, lepršavu, midi, maxi..
To su po meni nezaobilazne ljetne kombinacije. Na plažu s lanenom bijelom haljinicom kombiniram ceker s pomponima u boji svog omiljenog kupaćeg kostima.
Volim jake i bitne detalje na svom outfitu, a to je u ovoj priči ceker. On mora biti poseban i dizati cjelokupan izgled. Ceker sam po sebi govori o senzibilitetu žene. Govori o praktičnosti, estetici. Žene na ovim prostorima jako puno ulažu u svoj izgled, što je iz moje perspektive jako pozitivno.

MM: Gdje pronalaziš inspiraciju?

D: Nekad mi bude žao što kao narod nismo malo više okrenuti Italiji; njihovoj kulturi, tradiciji i senzibilitetu za dizajn.Ta zemlja i Mediteran općenito jako su bogati naslijeđem, kulturom i predivnim ljudima pa su meni zato inspirativni i vjerujem da nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Kako sam živjela u Italiji zadnjih nekoliko godina, upoznala sam ljude iz visoke modne industrije i imala sam priliku slušati te učiti od takvih ljudi kojima je moda i modiranje svakidašnjica, a taj jedinstven i poseban stil urođen.

Iz ovog ugodnog razgovora zaključujemo da je ovo tek početak divne priče ovog brenda. Modele pogledajte na slide showu, a za sve narudžbe možete kontaktirati : piccolaborsa.hr@gmail.com te na njihovu službenoj instagram stranici @piccolaborsa

unnamed-21 unnamed-15 unnamed-2 unnamed-25