Pharrell Williams je novi kreativni direktor kuće Louis Vuitton

Novi kreativni direktor muške linije francuske kuće Louis Vuitton je multitalentirani glazbenik, umjetnik, producent i dizajner Pharrell Williams. Tako će Williams zamijeniti Virgila Abloha koji je bio umjetnički direktor kuće od svoje smrti 2021. godine, a  prva kolekcija novog kreativnog direktora bit će prikazana na pisti Muškog tjedna mode u Parizu u lipnju.

Williams je vizionar čiji se kreativni svemiri proširuju od glazbe do umjetnosti i mode te se tako etablirao kao kulturna globalna ikona u posljednjih dvadeset godina. Način na koji on ruši granice u raznim svjetovima koje istražuje, u skladu je sa statusom kuće Louis Vuitton i jača vrijednosti inovacije, pionirskog duha i poduzetništva brenda.

“Drago mi je poželjeti dobrodošlicu Pharrellu kući, nakon naših suradnji u 2004. i 2008. godini za Louis Vuitton, kao našem novom kreativnom direktoru za mušku liniju. Njegova kreativna vizija izvan mode nedvojbeno će voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju”, izjavio je Pietro Beccari, predsjednik i izvršni direktor Louisa Vuittona.

S obzirom na to da će prvi komadi s Williamsovim potpisom zasjati na pisti za nešto više od tri mjeseca, čini se kako je američki kreativac već počeo surađivati s dizajnerskim timom modne kuće na kolekciji. Iako je Williams globalno poznat više po svojem radu u glazbenoj industriji, kroz gotovo čitavu svoju karijeru vodi modni brend Billionaire Boys Club, lansirao je i modnu marku Ice Cream, surađivao s brendovima Moncler i Adidas, kreirao kolekciju nakita i sunčanih naočala za Louis Vuitton, kreirao kolekciju u suradnji sa Chanelom i postao prvi muški ambasador tog francuskog brenda, između ostalog, pa je jasno i da u modi ima vrlo dobro uporište, što ne znači da tradicionalni modni insajderi nisu dočekali njegovo imenovanje sa skepsom.

No, Williams je osoba koja je pokazala da što god takne pretvori u zlato te ima dugogodišnju karijeru bez ijedne mrlje u CV-ju, a njegovoj kreativnosti u mnogim poljima nema premca. Jedva čekamo vidjeti njegovu prvu kolekciju za Louis Vuitton!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@louisvuitton)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0