Pernille Teisbaek redizajnirala kultnu fotelju i dala joj upečatljiv izgled

Da su Skandinavci majstori kad je u pitanju dizajn, pogotovo namještaja, dokazuju brojni komadi koji su postali kultni namještaj i predmet su žudnje dizajn entuzijasta diljem svijeta. Među obožavanim foteljama je i Arco Lounge Chair koja nosi potpis brenda Dusty Deco, nastalog prije oko 10 godina od vintage dućana namještaja koji su osnovali Edin i Lina Kjellvertz. Šveđani s adresom u Španjolskoj udružili su se s jednom od najutjecanijih influencerica današnjice, Pernille Teisbaek i predstavili svoj udoban naslonjač u novom, pomalo eklektičnom ruhu.

Arco Lounge Chair jedan je od najprepoznatljivih komada brenda i njegove zaobljene linije predstavljaju sinonim za Dusty Deco. Izgled komada inspiriran je lukovima starih zgrada i znamenitostima kao što su pariški Arc de Triomph, ali i talijanskim dizajnerskim komadima iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Teisbaek je bila prvi izbor za redizajn ovog stolca s obzirom na to da se njezin stil i u modi i namještaju temelji na elegantnim krojevima i oblicima, minimalizmu i suptilnoj paleti boja u kojoj se pronađe i pokoji animal print. Njezina je garderoba, ali i prekrasno uređena kuća, blueprint mnogim ljubiteljicama mode i interijera, pa nimalo ne čudi što je Arco Lounge Chair u njezinoj verziji izazvao salve oduševljenja.

Upečatljivi, zaobljeni rukohvati fotelje izrađeni su od nubuck kože danskog brenda Sørensen Leather, a čine idealan kontrast sjedištu i naslonu koji su izvedeni u uzorku zebre. Kontrast između statement printa i neutralnih, zaobljenih rukohvata čine ovu fotelju vizualno privlačnim komadom koji će biti u centru pažnje u prostoru u kojem se nalazi, ali će ga moći i krasiti godinama bez da dosadi. Uz to svilenkasta tekstura kože s vremenom će postati sve mekša, poboljšavajući i taktilno iskustvo uživanja u ovom komadu.

Svaka je fotelja iz kolekcije Dusty Deco x Pernille Teisbaek izrađena ručno, u Švedskoj te nosi potpis kompanije O. H. Sjögren, jedne od najstarijih i najcijenjenih tvornica namještaja u toj zemlji, a svaki je komad i numeriran. Teisbaek smatra kako će fotelja iz suradnje s brendom Dusty Deco pronaći svoje mjesto u fantastičnim domovima diljem svijeta, a komad je dostupan za kupnju samo putem službene stranice brenda.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0