U centru Splita nalazi se prekrasan restoran pod nazivom ”Perivoj”. Za 
Splićane to nije samo restoran, već obiteljska kuća secesijskog
 graditelja Kamila Tončića koja godinama nije bila obnavljana. Perivoj
 je od samog otvorenja postao omiljeno mjesto okupljanja svih Splićana,
 a tome zasigurno pridonose jela chefa Marka Gajskog, kao i bogata 
ponuda slastica pastry chefa Tee Mamut, čija je ponuda slastica
 objedinjena pod domišljatim imenom “O’š kolač”.

DSC_0564 DSC_0377Posjetili smo Marka i Teu koji su za nas pripremili novosti na svojem 
jesensko/zimskom jelovniku. Fantastična nova jela chefa Marka pravo su
 gastro čudo. Od inovativnih ribljih jela do mesnih čarolija, Marko
 kreira ukusne, skladne cjeline od kojih vam donosimo samo neke. Na prvi 
pogled nespojiva buća, chili i nježne kozice ili pak hobotnica uz 
kremu od crnog češnjaka s marmeladom od rajčica i slanutkom ,odlična su 
riblja jela koja ne smijete zaobići kada dođete u Perivoj.

Hobotnica

Juta kozicaI u mesna 
jela Marko unosi pregršt kreativnosti pa vam tako savjetujemo da 
svakako probate tatarski biftek s hollandaise umakom, touile
 parmezanom i tapenadom od sušenih rajčica, inćuna, mladog luka i 
kapara.Tatarski biftek

Tea nam je pripremila prekrasnu božićnu priču kroz kolače koja će vas 
već na prvi pogled natjerati da posjetite Perivoj. Naš izbor za ovu 
nedjelju su božićna kripna torta, mini orahnjača te božićni munchmallow.

Božićna kripna torta Mini orahnjača Munchmallow

 

Kavana & Restoran Perivoj možete naći na adresi Salvićeva 44.

Facebook Perivoj Facebook Tea Mamut

Foto: Božidar Banov