Peptidi su moćan anti-age sastojak koji vam je potreban u rutini njege kože

U svijetu ljepote, koji je stalno u potrazi za novim i učinkovitim rješenjima, peptidi su kao anti-age sastojak izazvali pravu revoluciju. Ovi kratki lanci aminokiselina, koje možemo smatrati gradivnim blokovima bjelančevina poput kolagena, elastina i keratina, ključni su za očuvanje mladenačkog izgleda i zdravlja kože. Kao dio kože, peptidi igraju vitalnu ulogu u održavanju njezine strukture, elastičnosti, čvrstoće i ujednačenog tena.

Kada se nanose na kožu, peptidi funkcioniraju kao “signali” koji potiču kožu na proizvodnju kolagena i elastina. To je posebno važno s obzirom na to da sa starenjem proizvodnja ovih proteina prirodno opada. Redovitim korištenjem proizvoda s peptidima, možete stimulirati kožu da obnavlja svoju strukturu, što dovodi do vidljivog poboljšanja čvrstoće i smanjenja finih linija.

@christinanadin

Brojna istraživanja potvrdila su efikasnost peptida u borbi protiv prvih znakova starenja.

Ne samo da pomažu u zatezanju kože i obnovi njezine zaštitne barijere, već i ujednačavaju ten te poboljšavaju teksturu kože.

Međutim, peptidi najbolje djeluju kada se koriste u kombinaciji s drugim nutrijentima. Na primjer, u kombinaciji s antioksidansima poput niacinamida ili hidratantnim sastojcima kao što je hijaluronska kiselina, peptidi mogu pružiti izuzetne rezultate bez iritacija, čineći kožu glatkom i podatnom.

Ako želite iskoristiti sve prednosti peptida, važno je znati kako ih pravilno uključiti u svoju skincare rutinu. Peptidni serum najbolje je nanositi odmah nakon čišćenja kože, a prije hidratantne kreme. To osigurava da peptidi prodru do dubljih slojeva kože i efikasno djeluju. Također, izbjegavajte kombinaciju peptida s agresivnim aktivnim sastojcima poput AHA kiselina ili retinola, jer to može izazvati iritaciju, posebno kod osjetljive kože. Za one koji se žele uvjeriti u čaroban učinak pepetida, izdvojili smo u nastavku top 7 proizvoda s peptidima.

THE ORDINARY BUFFET + COPPER PEPTIDES 1%

Sveobuhvatna formula za intenzivnu regeneraciju kože. Dostupan je za kupnju putem stranice Superskin.hr po cijeni od 28,14 eura.

VICHY LIFACTIV SPECIALIST PEPTIDE-C AMPOULES

Visoka koncentracija peptida u ampulama za brzo djelovanje. Ovaj je proizvod dostupan za kupnju putem stranice ljekarne Pablo po cijeni od 25,73 eura.

DRUNK ELEPHANT PROTINI POWERPEPTIDE RESURF SERUM

Serum koji kombinira peptide s formulom za obnavljanje sloja kože. Dostupan je za kupnju putem Cult Beauty stranice po cijeni od 87 eura.

ELEMIS PEPTIDE 24/7 PEPTIDE4 EYE RECOVERY CREAM

Krema za područje oko očiju koja umanjuje znakove umora. Dostupna je za kupnju putem Feel Unique webshopa po cijeni od 40 funti.

MEDIK8 CLARITY PEPTIDES

Idealno rješenje za one koji se bore s neujednačenim tenom i teksturama. Dostupan je za kupnju putem SpaceNK stranici po cijeni 51,75 eura.

SKINTEGRA LUNAR SERUM CONCENTRATE

Tretman koji cilja specifične probleme kože uz pomoć peptida. Dostupan je na Skintegra web stranici po cijeni od 16 eura.

THERAMID COPPER PEPTID SERUM

Inovativna formula s bakrovim peptidima za regeneraciju i zaštitu kože. Dostupan je na niche beauty lab web stranici po cijeni od 44,95 eura.

Peptidi su, bez sumnje, jedan od najvažnijih sastojaka u borbi protiv starenja kože. Uključivanjem peptida u vašu svakodnevnu rutinu, možete značajno poboljšati izgled i zdravlje svoje kože, uživajući u mladolikom sjaju koji pružaju ovi moćni molekularni graditelji.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Niche beauty lab, Skintegra, SpaceNK, Feel Unique, makeup.hr, cult beauty, the ordinary, pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0