Parfemi koji mirišu na ljeto

Ljeti tražimo laganije, svježe mirise, koji neće biti preintenzivni i koje možemo češće obnavljati, no najviše želimo da nas ti parfemi asociraju na ljeto. Toliko je mirisa ljeta koje obožavamo i koje nas mogu u trenu transportirati na omiljenom mjesto ljetovanja kao što su miris mediteranskog bilja, cvijeća, miris borove šume, miris mora, ljetne kiše, osunčane kože i svježe opranog rublja koje se suši na suncu. Neki od tih mirisa uspješno su zarobljeni u bočice, a mi vam donosimo listu nama omiljenih ljetnih mirisa i njihovih parfemskih interpretacija!

Miris ljetne kiše

Maison Margiela Replica When The Rain Stops

Ovaj miris zaista ne treba posebno objašnjavati, svojstven je za vruće, ljetne dane i jedan nam je od najdražih! Čak i najsunčaniji dani mogu završiti kišom, a miris trave, borova i cvjetnih latica nakon što su okupani kišom urezani su nam u pamćenje – i čine neke od glavnih nota ovog parfema. Lagan, svjež i drvenast miris ističe se notama bergamota, bora, ružičastog papra te daškom mahovine, pačulija i jasmina. Za potpun doživljaj nanesite ga na još vlažnu kožu poslije tuširanja.

Miris plaže

Louis Vuitton On The Beach

Jedan od mirisa koji nas u trenu može teleportirati na plažu je onaj Nivea kreme za sunčanje, a parfemska kreacija francuske kuće ima sličan efekt! S citrusnih i pomalo spicy notama ovaj parfem slovi za ljeto zarobljeno u bočici. Njegove glavne note čine citrusno-slatki yuzu te mirisi ružičastog papra, čempresa, nerolija, ružmarina, majčine dušice i klinčića, a mogu ga nositi žene i muškarci.

Miris francuske rivijere

Dior Eden-Roc

Malo se toga može mjeriti s glamurom francuske rivijere kojoj su posvećena brojna umjetnička djela, pjesme, filmovi i knjige, ali i parfemi. Inspirativna obala i luksuzno ljetovalište prepuno je inspiracije, a dio toga čine i sasvim posebni mirisi. Dior Eden-Roc oda je danima provedenim opuštajući se na ležaljkama na suncu, a kombinacija nota morske soli, jasmina, kokosa i bora mogu čak i tmuran ljetni dan učiniti ljepšim.

Miris gradske vrućine

D.S. & Durga Radio Bombay

Iako je ovaj parfem inspiriran Mumbaijem, onima koji još nisu otputovali na godišnji odmor, dobro je poznat miris vrućine gradskog asfalta. D.S. & Durga Radio Bombay pripada u nešto bogatije ljetne parfeme, koji se mirisom razlikuje od citrusnih i cvjetnih kreacija. Ovo je jedan od onih mirisa koji vas podsjeća na noći kada se jednostavno ne možete ohladiti, ležite na kauču, balkonska vrata su rastvorena da osjetite barem dašak zraka, a kroz njih dopiru i zvukovi iz televizora susjeda. Drvenasta, voćna kreacija ističe se gornjim notama bakra i cedra, srcem od sandalovine i irisa te bazom od kokosovog mošusa i ambre.

Miris rascvjetanog vrta

Armani My Way Floral

Armani My Way Floral unosi jače cvjetne note i više svježine, spajajući rascvjetani buket bijelog cvijeća svojstven za parfem My Way s blistavim, svježim zelenim notama. Glavne note ovog mirisa čine esencija mandarine, koja se na održiv način nabavlja u Italiji te ulje gorke naranče iz Tunisa – svježim, zelenim i prirodnim sastojcima koje dodatno pojačava cvijet naranče. Srce mirisa čine apsolut tuberoze iz Indije, u bazi se ponovno nalazi ekstrakt gorke naračne te bourbon vanilija koji čin ovaj parfem delikatnim, ali istovremeno raskošnim. Atipična kreacija idealna za ljetne dane!

Miris osunčane kože

Tom Ford Eau de Soleil Blanc

Kad bi postojao parfem koji bi mogao interpretirati miris osunčane kože kao da ste čitav dan proveli na plaži ili brodu, onda bi to bila kreacija Toma Forda. Dizajner je poznat po tome da stvara parfeme koji mirišu ekstremno profinjeno, a ovog oslovljavaju i sa “tekuće sunce”. Note citrusa u kombinaciji s cvjetnom ambrom i vanilijom tvore ovaj opojan i poseban miris.

Miris svježe opranog rublja

Clean Classic Fresh Laundry

Beauty kompanija Clean čitavu svoje poslovanje temelji na tome da kreiraju mirise koji mirišu na čisto. Nema ljepšeg od mirisa svježe oprane bijele lanene košulje koja se osušila na suncu, a Clean Classic Fresh Laundry je upravo taj miris. Glavne note ove svježe, cvjetne kreacije čine jasmin, miris zelene, svježe pokošene trave i pačuli, a ovaj ležeran miris stalno ćete obnavljati da osjetiti taj nostalgični miris svježine!

Fotografije: Louis Vuitton, Dior, Maison Margiela, Clean Beauty, Instagram, CultBeauty, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0