Američka kompanija za boje Pantone, koja krajem svake godine bira boju za koju predviđaju uspjeh u idućoj godini, objavila je o kojoj se boji radi ove godine! Izbor je baziran na boji koja polako zauzima mjesto u globalnoj kulturi u posljednje vrijeme te se na mala vrata nameće kao it boja.

Klasična plava boja, ili Pantone 19-4052, bit će novih hit, kako u modnom i beauty svijetu, tako i u uređenju i dizajnu.

Iz Pantona klasično plavu boju opisuju kao «prisutnost koja potiče mir, pouzdanje i povezanost». Boja je to koja asocira na novi dan i novi početak te koja je univerzalno dobro prihvaćena.

Dok je boja 2019. godine bila «Living Coral», čiji je opis bio «animirajuća i životno afirmacijska boja», klasična plava opisana je kao boja koja unosi mir i spokoj.
Ovo je boja koja je povezana s komunikacijom, introspekcijom i bistrinom. Prednosti boje su i to što pomaže u boljoj koncentraciji i fokusu misli, posebno danas kada nas tehnologija okružuje i jako je teško ostati usredotočen. Klasična plava boja podupire nas da proširimo vidokruge promišljanja, potiče nas na dublje sagledavanje stvari i širi našu perspektivu kako bi bila otvorena boljoj komunikaciji.

Evo par primjeraka kako je klasična plava već zavladala svijetom mode i uređenja interijera: