Mirja Vasić 03.07.2020.

Ovoga vikenda radimo – hladne poslastice od rosea!

Ako vam društvo dolazi na večeru ili jednostavno trebate nešto hladno i osvježavajuće – ove jednostavne zamrznute slastice možete pripremiti sa svega nekoliko sastojaka. Idealne za uživanje na balkonu ili uz more, jednako će biti dobre i u prevrućem stanu pod klimom.
Breskva je kraljica ljetnog voća, a u ovom jednostavnom desertu u potpunosti dolazi do izražaja.


Za recept vam je potreban blender i kalupi za sladoled na štapiću, a toliko je jednostavan da ne zahtijeva ni guljenje breskvi!

Za 10 ledenih poslastica trebat će vam:

  • 5 srednje velikih breskvi
  • 1 žlica soka od limuna
  • 2 žlice šećera
  • 240 ml rosea po izboru

U blender (ako ga nemate pa koristite štapni mikser, onda u zdjelu) stavite četiri breskve, sok od limuna i šećer te dobro smiksajte dok ne dobijete glatki pire. Dodajte rose vino i miksajte dok se sve ne poveže.
Ulijte u kalupe te stavite u zamrzivač na sat vremena, nakon čega dodate tanko narezanu breskvu koja vam je ostala i utisnete u polu zamrznutu smjesu, kao i štapić za sladoled. Ovaj korak je potpuno na vama želite li napraviti, ali efekt će biti ljepši. Za dva sata, ‘sladoled’ je spreman za konzumaciju!

Fotografije i recept: love&olive oil