
Ovo su trendovi koji će dominirati u vjenčanjima i svečanim eventima u 2025. godini
Svijet cateringa ulazi u novo doba u kojem fusion okusa, kreativnost, održivost i interaktivno iskustvo preuzimaju glavnu riječ. Hrana više nije samo hrana – ona komunicira emociju, iskustvo i izvorni doživljaj zajedništva. Upravo zato mijenjaju se i dosadašnji trendovi u organizaciji događanja.
Dugački stolovi u obliku valova, drapirane tkanine koje se prelijevaju preko rubova, show cooking pred gostima i filozofija zero waste samo su neki od trendova koji će, prema cateringu Majetić, oblikovati svečane evente u 2025. godini. Pod kreativnim vodstvom Tene Majetić Škugor, prvi u Hrvatskoj predstavili su “Food and Dine” editorial, vizualnu i konceptualnu kampanju koja predviđa i oblikuje nove trendove u svijetu gastronomije.
Okus tradicije, vizija budućnosti
S više od 30 godina poslovanja, četiri tisuće organiziranih cateringa i gotovo dvije tisuće vjenčanja, Catering Majetić sinonim je za besprijekornu uslugu, vrhunsku hranu i sofisticiranu estetiku. Njihova reputacija dosegnula je vrhunac još 2007. godine kada su proglašeni najboljim cateringom na svijetu, a 2012. godine doživjeli su uspješan rebranding koji je unio novu dozu kreativnosti i suvremenosti u njihovo poslovanje. Iza svega stoji obiteljska vizija – posvećenost, toplina i nepresušna želja da se svakom gostu pruži nezaboravno iskustvo. Ova kreativna kampanja odražava njihovu viziju budućnosti gastronomije i predviđa ključne trendove koji će oblikovati event industriju ove godine.
“Strastveni smo, iskusni i uvijek u potrazi za inovacijama koje će transformirati iskustvo naših klijenata. Catering više nije samo jelo na tanjuru – on je doživljaj, emocija i iskustvo koje vas mora osvojiti na prvu. Upravo iz tog razloga imali smo potrebu predstaviti svijetu našu viziju globalnih trendova kulinarske umjetnosti i gastronomskih doživljaja. Vjerujem da će ovi trendovi zavladati event industrijom i neizmjerno me veseli što ih upravo mi imamo priliku uvesti na velika vrata u Hrvatsku”, izjavila je Tena Majetić Škugor, vlasnica cateringa Majetić.
Eventi 2025: Top 10 trendova
Prema stručnom timu, viziji glavnog chefa i kreativnom vodstvu cateringa Majetić, ovo je deset ključnih trendova koji će obilježiti 2025. godinu kad su u pitanju vjenčanja i drugi svečani eventi.
Ekskluzivne pop-up lokacije
Catering izlazi iz klasičnih okvira i dolazi na jedinstvene lokacije – od rooftop terasa do skrivenih vrtova i industrijskih hala.
Show cooking
Interaktivno iskustvo pripreme hrane pred gostima, čime se naglašava svježina sastojaka i kulinarska vještina. Gosti sudjeluju u pripremi hrane kroz live cooking stanice, DIY koktel barove i iskustvene degustacije.
Wave table set
Dugački stolovi u obliku valova, zajedničke trpeze s cvjetnim aranžmanima, svijećama i ručno rađenim posuđem.
Drapery uređenje stolova
Nabrana tkanina koja pada preko stolova dodaje sofisticiranost i vizualni dojam luksuza.
“Old money” stil
Povratak klasičnoj eleganciji s naglaskom na suptilni luksuz i bezvremensku estetiku.
Topla jela iz “bakinog” posuđa
Serviranje toplih jela u tradicionalnom kuhinjskom posuđu na stolu pred gostima.
Mini porcije & degustacijski meniji
Fokus na manja, ali sofisticirana jela koja omogućuju gostima kušanje više različitih okusa.
Sommelier i pairing opcije
Gosti biraju kombinaciju hrane s vinima, koktelima ili bezalkoholnim napitcima prema svojim preferencijama.
Artizanski deserti
Ručno rađeni kolači, gourmet praline i personalizirani slatki zalogaji postaju nezaobilazan dio ponude.
Lokalno i sezonsko
Fokus na povrću i zdravim namirnicama iz lokalnog uzgoja, s naglaskom na održivost i podršku malim proizvođačima.
Putovanja kao inspiracija
Obitelj Majetić oduvijek je dijelila strast prema vrhunskoj usluzi i iznimnoj kvaliteti. Generacijama su gradili reputaciju kroz inovaciju, predanost i ljubav prema gastronomiji. Danas u svakoj prilici putovanja svijetom otkrivaju nove okuse kojima svakodnevno obogaćuju svoju gastro ponudu. S kovčezima još punim mirisa dalekih kuhinja i inspiracije s putovanja, Majetić Škugor vratila se iz Australije i Balija prepuna dojmova. U pauzi između vođenja restorana, organizacije vjenčanja i planiranja novih projekata, otkrila nam je što ju je osvojilo na ovom gastro putovanju.
“Svako putovanje za mene je prilika za istraživanje i otkrivanje novih kultura i svjetskih kuhinja. Australija i Bali otvorili su mi neke nove perspektive, posebno u načinu na koji te kulture doživljavaju hranu – kao srž zajedništva, trenutak slavljenja i povezivanja. Upravo takvo iskustvo dodatno mi je osnažilo viziju koju živimo: želimo da svaki zalogaj, svaka večera i svaki stol budu odraz strasti, autentičnosti i pažnje prema detaljima. Naš cilj je nastaviti uvoditi najnovije svjetske trendove u Hrvatsku, prilagoditi ih našem specifičnom okruženju i kroz njih ispričati priče o našoj bogatoj kulinarskoj i gastronomskoj tradiciji”, zaključila je.
Bilo da je riječ o luksuznom vjenčanju, intimnoj proslavi ili velikom poslovnom eventu, catering Majetić ostaje sinonim za kvalitetu, inovaciju i besprijekornu uslugu. S novim trendovima koji redefiniraju catering industriju, najavljuju kako će 2025. godina biti godina revolucije u gastronomiji, a sudeći prema njihovoj aktualnoj ponudi, oni ju već sada žive.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR