Ovo su svakodnevne navike koje ubrzavaju starenje kože, izbjegnite ih!

Korištenje vrhunskih proizvoda za njegu kože čiji aktivni sastojci hidratiziraju i imaju anti-age djelovanje te odlazak na tretmane mogy funkcionirati samo ako pazite i na druge stvari koje utječu na izgled i starenje kože. Postoje brojne negativne navike kojima možete poništiti djelovanje aktivnih sastojaka svoje kozmetike ili učinak tretmana, poput izlaganja suncu bez zaštite, nedovoljna hidratacija, prekomjerno konzumiranje alkohola, manjak sna i slično, zbog čega vaše lice može izgledati starije nego što zaista je. Iako je većina upoznata s ranije spomenutim negativnim djelovanjem određenih navika, otkrili smo još neke za koje možda još niste čuli, a definitivno ubrzavaju starenje kože. Izbjegnite ih, kako biste sačuvali mladenački i blistav izgled lica.

Uvijek spavate okrenuti na istu stranu

Svi imaju jednu stranu, odnosno poziciju u kojoj mogu zaspati. No, to rezultira time da se cijelo vrijeme stvara pritisak samo na jednu stranu lica, koja se može i “gužvati” uslijed spavanja te to doprinosi stvaranju borica i neželjnim “crtama” na licu koje ga krase nakon buđenja. Iako je teško riješiti se ove navike, svakako pokušajte pronaći drugu poziciju za spavanje, a anti-age stručnjaci preporučuju da to bude na leđima – kako biste smanjili negativne posljedice spavanja na vašem licu. Uz to, možete se odlučiti i za kupnju specijaliziranih jastuka na kojima možete spavati na boku bez pritiska na jednu stranu lica.

Dišete s otvorenim ustima (po noći)

Ako ste ikad završili na beauty strani TikToka onda ste zasigurno barem jednom kako mnogi korisnici stavljaju malu, ljepljivu traku preko ustiju kako tijekom spavanja ne bi disali na usta. To se koristi za zdravije disanje po noći, odnosno kroz nos, a pomaže i u rješavanju hrkanja, no disanje s otvorenim ustima utjecat će i na izgled lica – donji dio lica bit će manje definiran, koža opuštenija te će nazolabijalne bore i podbradak biti izraženiji. Pokušajte “trenirati” mozak da dišete na nos te pronađite vježbe koje vam mogu pomoći u tome, ako ne smijete ili ne želite koristiti metodu s trakicom tijekom noći (ne preporučuje se osobama s problemom disanja na nos).

Ne čistite lice prije spavanja

Svi smo nekad zaspali sa šminkom, no to ne bi smjela postati navika, a lice navečer morate očistiti čak i da niste nosili makeup, pa i da niste izašli iz stana. Naime, mikročestice prašine, zagađenja i nečistoće mogu završiti na licu, a time što ih ne maknete s lica, nego ostavite na licu tijekom noći, može uzrokovati sitne upale na koži, pogotovo ako je osjetljivog tipa. Pronađite čistač lica koji vam najviše odgovara teksturom ili načinom korištenja, kako biste bili sigurni da nikad nećete biti prelijeni za ovaj zadatak.

Žvačete hranu samo na jednoj strani

Čini se banalno, ali zapravo je jako logično. Ako koristite samo jednu stranu za žvakanje, ti će mišići biti jači, a oni na drugoj strani će atrofirati što može uzrokovati asimteriju lica. Pa zato, kad žvačete, pokušajte biti svjesni na kojoj strani žvačete hranu te koristite obje strane. Isto tako, postanite svjesniji i svih svojih ekspresija pa se tako pokušajte manje mrštiti, odnosno stvarati napetost u području između obrva i na čelu.

Gledate u smartphone spuštene glave

Prije svega, savjetujemo da pokušate manje gledati u smartphone. No, kada to već radite potrudite se glavu malo podignuti i zauzeti pravilan položaj. Ako gledate u pametni telefon spuštene glave osjetit ćete fenomen “tech nech” što može dovesti do lošeg držanja, zakrivljenosti kralježnice, ali i – najvažnije za lice – do opuštanja vratnih mišića, stvaranja izgleda opuštene kože i izraženijeg podbradaka.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0