Monique Lhuillier

Ovo su najveći trendovi u svijetu vjenčanica za 2024. godinu

Iako je odabir vjenčanice stvar ukusa mladenke, ipak nije loše biti u toku s posljednjim trendovima – u njima možete pronaći inspiraciju te ih prilagoditi vlastitom stilu. Nakon što su prošle godine dominirale vjenčanice s visokim i mašne kao glavni detalj (koji se i dalje može pronaći u pregršt bridal kolekcija), ove godine dizajneri su se odlučili za nešto manje klasične modele. Iako s klasikom ne možete pogriješiti, u nastavku vam donosimo 5 bridal trendova koji bi vas mogli zanimati ako želite nešto drugačije.

Spušteni struk

Cinq

Silueta spuštenog struka bit će iznimno popularna u 2024. godini. Takve vjenčanice od svoje prve bridal kolekcije nudi dizajnerica Danielle Frankel, a sve više brendova ih uvrštava u svoju ponudu. U kombinaciji s korzetiranim gornjim dijelom djeluju još upečatljivije, a ako spušteni struk ne želite jako istaknuti suptinije verzije ovog trenda nude brendovi Halfpenny London, Markarian i Saint Laurent.

Halfpenny LondonMarkarian NYCMarkarian NYCMarkarian NYCDanielle Frankel (MyTheresa)Saint Laurent (Net-a-Porter)

3D cvjetne aplikacije

Elie Saab

Trodimenzionalne cvjetne aplikacije definitivno su najveći trend u svijetu vjenčanica ove godine. Trend je to koji je aktualan i u ready-to-wear kreacijama. Cvjetni detalji nisu nikakva novost, krase čipkaste romantične vjenčanice dugi niz godina, no u ovoj varijanti čine istaknuti 3D detalj koji je najčešće i predimenzioniran – poput onog na haljinama brendova Amsale i Mihano Momosa ili se, pak, u sitnijoj varijanti pojavljuje na nekoliko mjesta na vjenčanici. Floralni detalji tako krase raskošnu vjenčanicu brenda Elie Saab, ali i velove što nas dovodi do idućeg trenda.

AmsaleMihano MomosaMihano MomosaMagda Butrym (MyTheresa)Safiyaa (Net-a-Porter)

Zanimljiv veo

Staud Bride

Glavni “krivac” za ovaj trend je Sofia Richie Grainge koje je svojim vjenčanjem na jugu Francuske u travnju prošle godine apsolutno oduševila. Nosila je veo ukrašen sitnim perlicama različitih veličina, a upravo velovi ove godine doživljavaju pravi comeback. Bilo da je riječ o onima koje krase izvezeni detalji od čipke, ranije spomenute 3D cvjetne aplikacije ili, pak, izvezena imena mladenaca ili natpis “Game Over”, kao što se nalazi na veu brenda Staud Bride, ako imate vjenčanje u 2024. veo je neizostavan!

Halfpenny LondonStaud BrideMonique LhuillierMarkarian NYCMarkarian NYCElie SaabElie Saab

Otkrivena ramena s detaljem

Markarian NYC

Vjenčanice otkrivenih ramena također nisu novost, međutim, dizajneri za 2024. godinu predlažu da neki detalj ipak krasi ramena. Bilo da su to mašnice koje se mogu vezati, lančići ukrašeni perlicama ili, pak, dio tkanine koji prekriva samo jedno rame, ova klasična silueta vjenčanica ove je godine dobila novo, atraktivno ruho.

Solace London (Net-a-Porter)Mihano MomosaMarkarian NYCGalvanJacquemus (Net-a-Porter)

Odijelo umjesto vjenčanice

Magda Butrym (MyTheresa)

Posljednji trend rezerviran je za mladenke koje ne držite do tradicije pa umjesto haljine odabiru odijelo. Svečana bijela odijela mogu se pronaći u kolekcijama gotovo svih bridal brendova poput Galvana, ali i u ready-to-wear ponudi brendova kao što su Magda Butrym i Victoria Beckham. Odijela su zaista odlična (i udobna opcija) za zimska vjenčanja!

Joseph (MyTheresa)Victoria Beckham (MyTheresa)GalvanValentino (Farfetch)Valentino (Farfetch)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0