Ovo su najbolje vodootporne maskare na tržištu

Iako im prodaja strelovito raste ljeti, vodootporne maskare dio su kozmetičke torbice brojnih vizažista tijekom čitave godine. Maskara koja ne bježi s trepavica, koja se ne razmazuje, ne mrvi i koja je od jutra do večeri postojana, zvuči kao najbolji saveznik užurbanog dnevnog ritma, kao i ljetnih dana okupanih suncem i morem.

Najveća prednost vodootporne maskare je postojanost u svim uvjetima, od vrućine i vlage u zraku, kupanja u moru i bazenu, kao i prilikom znojenja. Sve o razlici water resistant i waterproof maskare te koji tip odabrati, otkrijte u nastavku.

Water resistant ili waterproof – koja je razlika?

Iako bi za obje vrste, water resistant i waterproof maskare hrvatski prijevod bio vodootporan, postoji razlika između ove dvije maskare. Waterproof maskara potpuno je vodootporna i može izdržati zaranjanje pod vodu, dok je water resistant maskara otporna na vlagu. Ako ćete provoditi puno vremena u moru odaberite waterproof, a ako ste često na vrućini i smeta vas razlijevanje maskare, možete se provući i s water resistant verzijom. Water resistant maskara je nježnija prema trepavicama jer ih ne isušuje kao što mogu činiti neke vodootporne maskare.

Za skidanje obje maskare bit će vam potrebno ulje. Možete ga nakapati na blazinicu, pritisnuti uz oči i pričekati da ulje počne topiti maskaru te lagano obrisati, ali još će vam biti lakše ako ulje uvrstite u svoju rutinu kao korak prvog čišćenja lica. U suho lice utrljate ulje, koje će otopiti ne samo maskaru nego i sav make up, nakon čega lice isperite svojim odabranim čistačem. Osim što će vam koža biti čista i mekana, svi tragovi maskare će nestati u trenu.

Koju maskaru odabrati?

Nisu sve vodootporne maskare dobre, a često se događa da im je učinak sasvim drugačiji od obične verzije iste maskare.Upravo zato često se događa da beauty brendovi, ako se uopće odluče na izradu vodootporne maskare, trebaju znatno duže vremena kako bi je predstavili i usavršili njezinu formulu. Kako bismo vam olakšali odabir, izdvojili smo najbolje vodootporne maskare koje traju čitav dan, ne razlijevaju se, ne mrve i ne preslikavaju.

MAC In Extreme Dimension Waterproof Mascara

Ako od maskare tražite da produlji trepavice, uvije ih, oboji u crno te poveća volumen, ovo je idealan odabir za vas. Definira svaku trepavicu, a izdržat će i najekstremnije uvjete jer se ne mrvi i ne razmazuje.

Dior Diorshow Iconic Waterproof Mascara

Originalno kreirana za vizažiste s posebnom četkicom koja podiže i razdvaja svaku trepavicu, maskara brenda Dior može se pohvaliti dugotrajnosti čak do 24 sata.

Lancôme Monsieur Big Waterproof Mascara

Vodootporna formula kultne maskare također na trepavicama traje do 24 sata. Velika četkica posebno će produljiti trepavice za dramatičan izgled.

Shiseido ImperialInk Lash Waterproof Mascara

Ekstremno crne boje, ova će maskara zaista doprinijeti intenzivnom izgledu trepavica. Zahvaljujući izrazito tankoj četkici obojit će i obuhvatiti baš svaku trepavicu, a izrazito je jednostavna za nanošenje i na donje trepavice.

Lash Sensational Sky High Waterproof Mascara

Infuzirana ekstraktom bambusa te nadopunjena vlaknima, produljuje trepavice iz svakog kuta, a radi i na njihovom volumenu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: @kamilahansen, Chanel, Lancome, Shiseido, Maybeline, Dior, Mac

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0