Ovo je jedno od najljepših putovanja vlakom koje možete doživjeti

Ako obožavate zimsko razdoblje, snježne radosti, planine i putovanja, onda imamo nešto za vas! Glacier Express je vlak koji vas može odvesti na jedno od najljepših putovanja u životu, a super je vijest i da traje sveukupno osam sati – što ostavlja vremena i za istraživanje još destinacija ili, pak, gastronomske užitke.

View this post on Instagram

A post shared by Helen Owen (@helenowen)

Vlak, naime, vozi kroz švicarske Alpe od Zermatta i St. Moritza, dva najluksuznija skijališta u Švicarskoj, a panoramsko putovanje kroz prirodu prekrivenu snježnim pokrivačem još je spektakularnije iz “Exellence Class” razreda. Putovanje vlakom nikada nije bilo ovako luksuzno kao u ovom razredu – iz “prvog reda”, odnosno sjedala uz prozor uživate u panoramskom pogledu dok prelazite 291 most i 91 tunel između dvije destinacije. A sve to, popraćeno šampanjcem!

View this post on Instagram

A post shared by Helen Owen (@helenowen)

U tom vas razredu očekuju i obrok od pet slijedova s wine pairingom, dok na šanku Glacier Bara možete uživati u ukusnim koktelima i druženje s drugim putnicima. Iako vlak nosi naziv Glacier Express, riječ je o sporijoj vožnji kako bi se maksimalno moglo uživati u putovanju koje započinje oko 9, a završava oko 17 sati.

Tijekom putovanja Glacier Express vlakom moći ćete razgledati St. Moritz, najelegantije mjesto za odmor u Švicarskoj, alpsko selo Zermatt s pogledom na planinu Matterhorn, Rhine Gorge koji proizvodaju Grand Canyonom Švicarske, prolaz Oberalp te brojne vijadukte i spiralne tunele.

Cijena karata za prvi razred na Glacier Expressu iznosi 268 eura, dok su karte za drugi razred dostupne po cijeni od 152 eura, a ovo putovanje vlakom slovi za jedan od najljepših izleta na koje možete otići u Alpama. Putovati možete i kraćim rutama, a više informacija o ponudama putovanja možete pronaći na službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Glacier Express, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0